Opløftende melding: Nu bliver det varmt

Kølige og våde dage forude, men i weekenden vender sommervarmen tilbage

Thyge Rasmussen fra DMI giver en prognose for ugen. Producer: Lasse Brøndal

Kalenderen siger slutningen af maj, men uden for ligner det oktober. Regn, gråvejr og kølige temperaturer.


Der er imidlertid lys for enden af tunnelen, fortæller Thyge Rasmussen, meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut. I weekenden runder vi nemlig igen 20 grader.

Først skal vi dog igennem nogle dage, hvor man med fordel kan sørge for at knappe jakken og klæde sig godt på.

- Det kommer stadig til at ligne mere efterår end det ligner forår og sommer, desværre må man sige. Dagen i dag byder dog trods alt efterhånden på noget sol rundt omkring. Det er med en frisk vind og temperaturer, der ligger et sted mellem 13 og 17 grader. Så det er altså ikke specielt imponerende, fortæller Thyge Rasmussen.

- Tirsdag og onsdag bliver der perioder med lidt solskin, men det er temmelig kold luft, der er kommet ned over landet fra nordvest, så vi ligger omkring 15 grader, når det er varmest, fortsætter meteorologen.

Våd torsdag
Skal man konfirmeres på Kr. Himmelfartsdag, og skal festen fejres udendørs, så gør man klogt i at opsætte et telt.


- Torsdag er der lidt ændringer på vej, men det er egentlig ikke til det bedre i første omgang, fordi det er noget regnvejr, der kommer ind i løbet af torsdagen.

Heldigvis bliver det drivvåde vejr et kort bekendtskab. I weekenden kan vi nemlig se frem til sol og sommerlige temperaturer.

- Fredagen kan måske også starte med noget regnvejr, men så begynder det at blive lunere og klare op, så temperaturerne er stigende.

- Og når vi kommer frem til weekenden, tror jeg faktisk, vi kommer op på den anden side af 20 grader med solskin, lyder det fra Thyge Rasmussen.

Hør i playeren øverst, hvor i landet meteorologen forventer, at det bliver varmest, når sommervejret rammer os i weekenden.

43 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere