Opløftende nyt fra DMI: Sådan bliver vejret i næste uge

Vi kan se frem til flere solrige dage og flere af dem i træk, lyder det fra DMI

Måske bliver september den august, vi aldrig fik. I hvert fald er der tegn på, at vi kan få flere dage med sol og over 20 grader. Foto: Jesper Mortensen
Måske bliver september den august, vi aldrig fik. I hvert fald er der tegn på, at vi kan få flere dage med sol og over 20 grader. Foto: Jesper Mortensen

Hvad de fleste nok vil beskrive som en skuffende dansk sommer, tager måske tilløb til at blive en god sensommer.

I hvert fald bliver der ifølge DMI mere stabilt vejr med mere sol fra næste uge.

- Allerede fra mandag får vi mere solrigt vejr, og tirsdag kan vi få op til 22-23 grader. Herefter falder temperaturen lidt igen til cirka 20 grader resten af ugen, men vi får stadig masser af sol og ikke så meget vind, siger Thyge Rasmussen, vagtchef ved DMI.

Og det solrige vejr kan vare ved ind i september måned, fortæller vagtchefen.

- Prognoserne svinger stadig meget, men der er en svag tendens til, at vejret bliver varmere, omkring 22 grader, fra næste weekend. Samtidig ser det ud til, at vi får en stabilisering i vejret, så vi kan få 3-4 dage i træk med godt vejr, hvor dagene med det gode vejr jo ellers har ligget meget spredt indtil nu.

Ændring i vindretningen
Mens temperaturen i næste uge sjældent vil snige sig over 20 grader, ser det ud til, at vinden, frem for at komme fra nord, vil slå om og strømme til os fra øst og syd fra næste weekend. Og det giver varmere temperaturer, fortæller Thyge Rasmussen.

- Det er klart, at når vinden kommer nord fra, så er den koldere, end hvis den kommer fra syd og øst. Og det er på grund af vinden fra nord, som vi vil have det meste af næste uge, at temperaturen trods masser af sol, nok ikke sniger sig over 20 grader udover tirsdag.

- Men det ser som sagt ud til at ændre sig fra næste weekend, selvom prognoserne stadig er usikre.

Udover på tirsdag, hvor nordjyderne hen ad eftermiddagen ser ud til at få regn, skulle det solrige vejr komme hele landet til gode.