Opråb fra det kølige mørke: - Vi lider lidt i sommervarmen

Er du forbrændt, for hed, for træt af mange mennesker, er løsningen måske her

Her kan du et par timer slippe for den evindelige sol, D-vitaminer, menneskemængder, klistret sand, sved og lunkne drikke. Foto: Mogens Flindt
Her kan du et par timer slippe for den evindelige sol, D-vitaminer, menneskemængder, klistret sand, sved og lunkne drikke. Foto: Mogens Flindt

Mens enhver udendørs lysstribe i Danmark lige nu tiltrækker solelskende danskere, som var det en fedtet fluestrip i et landkøkken, står de danske biografstole næsten forladte tilbage og venter forgæves på publikum. Dag efter dag efter dag ...

Vejrudsigten står på sol og sol med en enkelt sky og herefter sol i det uendelige. Og hvem er de sjældne væsener, der foretrækker at betale for at tilbringe et par timer i en mørk sal i en tågefis af popcorn - i stedet for at lade sig stege under himlen i den åbenbart evige varmedis?

Ekstra Bladet gik i den tungeste eftermiddagshede på jagt efter de få, der havde valgt at gå mod strømmen for at lade sig opsluge i Palads-biografens mørke. Hvem er disse sjældne mennesker. Og hvad pokker får dem til at tage et så anderledes, originalt valg?

 

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

- En god film! lød svaret fra biografens manager Mirza Hujdur, der så ganske fortrøstningsfuld - men dog måske en anelse bleg - ud, som han stod der i en af biografens 17 sale iklædt en ulden cardigan.

- Det kommer altså ikke bag på os, at der er meget få gæster. Vi har prøvet noget lignende før, sagde han.

- Så I lider ikke under manglende publikum?

- Alle biografer oplever fald i antallet af gæster, når det er varmt. Joeh, man kan godt sige, at vi lider lidt i sommervarmen.

- Og her er hundredevis af tomme stole?

- Vi har så mange sale, at det kan ske, at der om eftermiddagen kun sidder en enkelt eller to mennesker i en sal. Så tilpasser vi os og dropper at spille filmen. Andet vil være for omkostningsfuldt. Men det er ikke noget nyt fænomen, at der er så få på grund af særligt godt vejr.

- Meteorologerne bedyrer, at det i så fald er over hundrede år siden, det var SÅ særligt godt.

- Ja,  at det varme sommervejr er kommet så tidligt og varer så længe, det gør det selvfølgelig lidt værre i år, indrømmede han.

- I kunne holde varme-fri?

- Det kunne vi gøre, men vi vil gerne give folk muligheden for at kunne gå i biografen uanset vejret. I kan være ganske rolige derude, vi er her stadig. Der skal meget mere til end lidt ekstra godt vejr, før vi bukker under, lød det fra den stadig optimistiske manager, mens to filmelskende teenagere, et ægtepar fra Tanzania på flugt fra varmen, en flok unge studerende på læseferie og en solskoldet kvinde var de eneste at skue denne eftermiddag under den store, gamle biografs svulmende hvælvinger.

Derfor går vi i biffen en brandvarm sommerdag

 

Nikolaj Morild Muruk, 13 år, charlottenlund, og Sebastian Engelsted Hansen 13 år, Hellerup

- Vi fik fri fra skole i dag, fordi vores lærer skulle noget. De fleste andre i klassen er nok taget til stranden for at bade, men det kan man jo gøre så tit. Vi elsker begge to at se film, og vi skal se den den nye Star Wars-film. Det er sjovt og hyggeligt at gå i biografen, og i dag er der dejligt køligt her og masser af popcorn.

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

Liva Appel, Jesper Kock, Nikoline Sindahl, Cecilie Christensen og Jonathan Knudsen, studerende København

- Vi har læseferie og havde lyst til at gøre noget specielt sammen. Vi har ligget længe nok i solen med vores bøger, og vi havde brug for at gå ind og se en film sammen. Vi valgte at se Dead Pool 2 - og den anbefaler vi gerne andre at se. En sjov action-film er altid god i sommervarmen, hvor man bliver træt af at ligge i solen hele tiden. Der var tilmed masser af plads og luft mellem sæderne, og køligt. Faktisk så køligt at nogle af os frøs selv om vi havde jakker på.  Men det var dejligt.

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

Pernille Korte Hansen, 48, København

- Jeg har valgt at gå  herind for at se Dead Pool 2, fordi jeg har været meget ude i dag. Jeg har fået for meget sol og kan ikke tåle mere nu, og der var alt for varmt i min lejlighed. Luften stod stille, selv om jeg åbnede alle vinduer - jeg kunne intet lave, så jeg kunne lige så godt gå i biografen og blive køklet lidt ned.

Og vejrudsigten:

Tirsdag sol, 23 grader (og en lille sky hist og pist). Onsdag sol, 20 grader. Torsdag sol, 22 grader. Fredag sol, 26 grader. Lørdag sol, 27 grader. Søndag sol, 26 grader (og måske en lille sky).  Mandag sol, 26 grader  ... osv 

 

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere