Opråb fra frivillige: Flygtninge har brug for hjælp

Selv om de frivillige gør en forskel i forhold til at integrere flygtninge, er der ikke nok, der hjælper til

Med udsigt til flere flygtninge, der rejser til Danmark, vil der som aldrig før blive brug for frivillige hænder.

Men i to ud af tre kommuner er der problemer med at skaffe frivillige nok, fremgår det af en undersøgelse, som analysebureauet LG Insigt har lavet på vegne af Røde Kors.

Til gengæld svarer fire ud af fem kommuner i undersøgelsen, at de frivillige hjælper med at lære dansk, blive introduceret til det danske samfund og trives socialt.

En af de frivillige hedder Martin Zeissler. Han har sammen med en gruppe frivillige i flere måneder hjulpet syrisk asylansøgere med at falde til i Nordborg på Als. For ham gælder det blandt andet om at nedbryde angsten over for de fremmede.

Derfor har han for eksempel prøvet at tage en gruppe syrere med ud på skolerne i Nordborg, hvor de fortalte om deres rejse til Danmark, og hvordan de havde oplevet krigen i Syrien.

- Det er alfa og omega. Det er et rigtig godt værktøj, siger Martin Zeissler og tilføjer:

- Om to dage skal vi besøge et VUC, hvor der kommer 300 mennesker. De har samme behov for at vide mere om Syrien og folk, der kommer derfra. Og det møder vi selvfølgelig gerne op til, da det er med til at bryde angsten og øge forståelsen.

Længere nordpå i Jylland bliver der på samme vis gjort en frivillig indsats. En af dem, der er med til det, er Lis Damkjær, kontaktperson i Danske Flygtningehjælps friviliggruppe i Vejle.

Hun mener, det gør en enorm forskel for personer, som kommer til Danmark, at de har en "netværksfamilie". Det vil sige en person eller en familie, som vedkommende kan tage kontakt til, hvis der opstår behov for det.

- Men der er jo ikke nok frivillige, så vi skal råbe endnu højere om hjælp til det frivillige arbejde.

- Det er ellers så spændende. Ikke nok med man hjælper de flygtninge, vi får, men man får så meget igen. Det er helt fantastisk, siger Lis Damkjær.

I undersøgelsen fra LG Insight har 81 ud af landets 98 kommuner deltaget, oplyser Røde Kors, som mandag aften har arrangeret sit første af fire humanitære folkemøder i landet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri