Opråb går viralt: Alle gik forbi syg kvinde i Føtex – Camilla tog sig af hende

Flere grinede af en syg kvinde i Føtex. Camilla var den eneste, der gik hen til hende.

- Jeg synes, at folk skal lade være med at tænke så meget på sig selv. Og lad nu være med bare at gå forbi, når andre har brug for hjælp, siger Camilla Louise Hammer. (Foto: Facebook/Camilla Louise Hammer)
- Jeg synes, at folk skal lade være med at tænke så meget på sig selv. Og lad nu være med bare at gå forbi, når andre har brug for hjælp, siger Camilla Louise Hammer. (Foto: Facebook/Camilla Louise Hammer)

Camilla Louise Hammer var rødglødende af raseri efter en tur i Føtex i Rødovre Centrum mandag aften.

Hun skulle bare have lidt brød til sin aftensmad, men på vejen op til kassen lagde hun mærke til, at folk stod og pegede af en kvinde, der sad på gulvet og febrilsk drak juice direkte fra butikshylden.

Samfund - 12. okt. 2015 - kl. 09:45 Rørende øjeblik: Her genkender løvinde sin redningsmand

’Hold da op, hun er godt nok tørstig’, hørte hun nogle sige, og en anden kvinde stirrede bare på hende, tog selv en karton juicebrikker, vendte sig om og gik. Flere grinede ligefrem af hende.

- Jeg blev så vred. Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor ingen går hen til sådan en kvinde for at spørge, om hun er okay, i stedet for at ignorere hende eller endda grine af hende, siger Camilla Louise Hammer.

På meget kort tid er Camilla Louise Hammers opslag gået viralt. (Screenshot fra Facebook)
På meget kort tid er Camilla Louise Hammers opslag gået viralt. (Screenshot fra Facebook)
 

Derfor gik hun straks selv hen til kvinden, som helt tydeligt havde fået et ildebefindende midt i Føtex. Det viste sig, at kvinden, der var helt bleg, da Camilla Louise Hammer henvendte sig til hende, havde sukkersyge. Hendes blodsukker var pludselig faldet drastisk under indkøbsturen.

- Jeg er normalt ikke typen, der opsøger sådan noget. Men her var det jo helt tydeligt, at hun ikke havde det godt, så der var ingen tvivl om, at det var det rigtige at gøre, siger Camilla Louise Hammer, hvis mor selv havde sukkersyge og også drak juice, når hun fik det dårligt.

Se også: Billede går verden rundt: Ung mand holder fremmed handicappet i hånden

- Jeg lagde historien ud på Facebook, fordi jeg synes, der er et vigtigt budskab i det her. Jeg synes, at folk skal lade være med at tænke så meget på sig selv. Og lad nu være med bare at gå forbi, når andre har brug for hjælp. Også selvom du skal hjem til aftensmaden, siger Camilla Louise Hammer.

Se også: Rørende billeder fra dansk hospital: Her redder superhelte de syge børns dag

Kvinden blevet meget glad for, at Camilla Louise Hammer kom hen til hende og sagde de tre magiske ord ’er du okay?’.

’Tak fordi du kom, og tak, fordi du spørger. Jeg har siddet sådan her i ti minutter, og ingen andre er kommet herhen’, sagde kvinden, da hendes blodsukker igen var nogenlunde stabiliseret. Camilla Louise Hammer blev hos hende, indtil kvindens søster kom og hentede hende – og hun kom kun en halv time for sent hjem til aftensmaden.

Facebookopslaget har på kun 18 timer fået over 19.000 likes, og er blevet delt mere end 13.000 gange.

1 af 2 - Jeg synes, at folk skal lade være med at tænke så meget på sig selv. Og lad nu være med bare at gå forbi, når andre har brug for hjælp, siger Camilla Louise Hammer. (Foto: Facebook/Camilla Louise Hammer)
2 af 2 - Jeg synes, at folk skal lade være med at tænke så meget på sig selv. Og lad nu være med bare at gå forbi, når andre har brug for hjælp, siger Camilla Louise Hammer. (Foto: Facebook/Camilla Louise Hammer)
184 kommentarer
Vis kommentarer