Opråb til mænd: Hvis du hjælper så får du en lækker kvinde!

Hvis mænd engagerer sig i husholdning og børnepasning, er der større chance for, at deres kvinder kommer i træningscenteret, siger sociolog

Research viser, at kvinder, der får hjælp i hjemmet af deres mænd, har større sandsynlighed for at træne deres krop. Foto: NIMA STOCK
Research viser, at kvinder, der får hjælp i hjemmet af deres mænd, har større sandsynlighed for at træne deres krop. Foto: NIMA STOCK

Er det kvinden, der henter børn, vasker tøj og støvsuger hjemme hos jer?

Så kan det være, at I vil blive lykkeligere, hvis manden i huset engagerer sig mere i husholdning og børnepasning. Desuden er der større sandsynlighed for, at kvinden i det tilfælde dyrker motion.

Sådan lyder det fra sociolog Michael Kimmel som er en af verdens førende forskere i mænd og maskulinitet

Trænede kvinder til hjælpsomme mænd
I et foredrag, der er lagt ud på ted.com, fortæller han, hvordan han har undersøgt, hvilken påvirkning det har på både mænd, kvinder og børn, når manden engagerer sig i husholdning og børnepasning.

- Konerne til mænd, der hjælper til i husholdningen har mindre sandsynlighed for at få en depression og få medicin, mens de har større sandsynlighed for at gå i fitnesscenteret, siger Michael Kimmel og tilføjer, at kvinderne på den måde vil være lykkeligere i deres ægteskab.

Kommer også mændene til gode
Det skal ikke lyde som om, at det kun kommer kvinderne til gode, hvis mænd tager del i det praktiske derhjemme. Faktisk kommer det også mændene selv til gode, hvis de er fælles med ægtefællerne om de hjemlige pligter.

- Mændene er sundere. De ryger mindre og drikker mindre. Der er større sandsynlighed for, at de går til lægen, men mindre sandsynlighed for, at de ender på hospitalet. Og så får færre mænd en depression, ligesom hos kvinderne, siger Michael Kimmel i foredraget.

Hans undersøgelser viser altså, at både mænd og kvinder bliver sundere og gladere, hvis mand og kone er fælles om at passe børn og holde hjemmet.

Men hvad så med børnene?
Hvis far er mere sammen med sine børn, så viser undersøgelsen desuden, at børnene er gladere.

- Børnene klarer sig bedre i skolen, de opnår mere, er mindre fraværende, har mindre risiko for at blive diagnoseret med ADHD, og har mindre sandsynlighed for at komme på medicin, siger Michael Kimmel.

16 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere