Opråb til norske studenter: Stop farlig sexleg i rundkørsler

Vejdirektoratet i Norge advarer kraftigt imod mærkelige studenter-udfordringer, som kan være farlige for trafikanter

Norges studenter fejrer i disse dage endt studie - det gør de med fest, druk og udfordringer - nogle som kan være farlige for trafikken. Foto: AP
Norges studenter fejrer i disse dage endt studie - det gør de med fest, druk og udfordringer - nogle som kan være farlige for trafikken. Foto: AP

Der er ikke noget nyt i, at unge studenter drikker og fester igennem i studentertiden og under studenterkørslen.

Det er også kendt, at de unge udfordrer hinanden og prøver grænser af for at få hakker og bidemærker i deres længe ventede studenterhat.

Det samme gør de i Norge - men her har det taget så meget overhånd, at Vejdirektoratets direktør, nu går ud med en alvorlig advarsel.

I Norge har de nyudklækkede studenter ikke mindre end 100 regler at følge, hvis de vil have billeder, mærker og andre hak i deres hatte. De fleste regler er humoristiske - men nogle af dem er altså også direkte farlige, mener Terje Moe Gustavsen, direktøren for Vejdirektoratet i Norge.

Han har derfor skrevet en pressemeddelelse for at råbe de nye studenter op med overskriften: 'Nej til sex i rundkørsler'.

Udover at klæde sig ud i rødt, udfordrer de norske studenter også hinanden i 100 regler for at få hakker i og billeder på deres studenterhuer. Foto: AP
Udover at klæde sig ud i rødt, udfordrer de norske studenter også hinanden i 100 regler for at få hakker i og billeder på deres studenterhuer. Foto: AP
 

Tre farlige regler
Han har nemlig læst alle de 100 studenter-regler - og tre af dem advarer han kraftigt i mod. Det gælder regel 34, 65, og 67, som han mener kan skabe store problemer i trafikken.

Den ene udfordring går ud på, at de studerende kan få et billede i studenterhuen af statens nye 'miljøgade', hvis de dyrker beskyttet sex i alle tre rundkørsler på gaden.

Den anden udfordring går ud på, at de skal sidde i rundkørslen med et skilt hvor der står: 'Et dyt, En skål'.

Og den tredje udfordring går ud på, at de studerende skal løbe nøgne over en motorvejsbro.

- Alle ved, at det er farligt at færdes ved en rundkørsel. Men det kan også være farligt at løbe over en motorvejsbro uden tøj på, da bilisterne kan blive overrasket over at se de nøgne kroppe på broen, og derfor glemme at køre i bil, skriver Terje Moe Gustavsen i pressemeddelelsen.

Det er ikke fordi, at Vejdirektoratets direktør er imod festen og den store fejring, og den synes han også, de studerende skal nyde på fulde drag. Han er bare lidt nervøs for de mulige trafikale konsekvenser ved deres farlige sex- og nøgen-udfordringer ved motorvejen.

Der skriver han da også til de unge studenter, at de skal nyde tiden og sørge for at få en god oplevelse, de kan mindes i mange år.

Interesse i hele verdenen
Historien ikke kun blevet dækket i Norge. Flere andre lande har også vist interesse for historien og de vilde regler.

Blandt andet Daily Mail, reuters, og The New York Times.

Rus-tiden i Norge starter normalt omkring den 20. april og ender den 17. maj på Norges Nationaldag.

93 kommentarer
Vis kommentarer