Oprørere buldrer ind i Nykredit

Seks oprørere er valgt ind i Nykredit

Se, hvad Jens Vesterbæk sagde efter mødet her. (Video: Ernst van Norde)

Nok var kun 15 demonstranter mødt op til repræsentantskabsvalget i Nykredit Tirsdag aften, men effekten var enorm. Seks af oprørerne fra foreningen Consum blev nemlig valgt ind i repræsentantskabet, som i alt består af 104 personer.

- Det viser lidt om, at sammenhold er til for at komme ind. Vi er seks, som er stillet op, vi er kun kommet ind, fordi vi har arbejdet for denne sag.

Se også: Rod og kaos op til valg i Nykredit

- Nu skal vi have lavet nogle vedtægtsændringer, så vi får et mere demokratisk repræsentantskab. Og så vil jeg have indsigt i de meget, meget hemmelige tal, som ligger til grund for børsnoteringen. Ingen kan se få dem at se, men som repræsentant for den øverste myndighed, må jeg få adgang, siger Jens Vesterbæk, der er en af de seks nyvalgte.

Forud for valget er gået måneder med stormvejr for kreditkoncernen. Dels er selskabet blevet kritiseret for de stigninger i bidragssatserne, der blev varslet 4. februar i år. Dels har der været massiv kritik af medlemsdemokratiet i koncernen.

Se også: Absurd valgcirkus i Nykredit

Gennem de seneste år er der nemlig blevet holdt fredsvalg, hvor repræsentanter udvalgt af Nykredit selv er blevet valgt. I år har en række kundeforeninger udfordret dette, og de havde fuld opbakning fra folkene, der stod med ’stop gebyrgribbene’-skilte.

- Det er simpelthen på tide, at der kommer noget ordentlighed tilbage. Det er en forening, som er ejet af kunderne, og derfor er det ikke rimeligt, at der sidder en lille skare på magten. Kunderne skal have en større stemme, og så skal bidragssatserne rulles tilbage, sagde Chresten Ibsen, talsmand i den kritiske forening Fair Bidragssatser, som demonstrerede foran indgangen til valget.

Hør, hvad Chresten sagde forud for mødet her. (Video: Ernst van Norde).

En af de mennesker, som blev mødt af demonstranterne var Poul Otto Petersen, kunde i Totalkredit. Han var kørt fra Ribe til Kolding for at stemme.

Se også: Nykredit-demonstranter: Vi mangler ordentlighed

- Og det er helt sikkert, at jeg stemmer på en af kundernes kandidater, sagde han og fortsatte:

- Det er vigtigt, at vi får medlemsdemokratiet tilbage, og så skal der orden på de bidragssatser, så de ikke bare kan stige, som toppen ønsker det, sagde han.

Afgående formand for bestyrelsen Steen E. Christensen kunne imidlertid ikke se noget demokratisk problem:

- Jeg har aldrig været ude for at så mange kandidater er stillet op, og at så mange har deltaget. Jeg har aldrig set så stort et fremmøde. Og det skal I have tak for. Pressen er også mødt talstærkt op, og det tyder på, at demokratiet virker, sagde Steen E. Christensen, hvilket blev mødt af latter i salen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen