Oprørerne tabte, men Nykredit åbner øjnene: – Det er vist en ’shitstorm’

Nykredit er nu blevet opmærksom på, at kunderne er utrilfredse. Selskabet kaldet det selv en ’shitstorm’

Formanskandidat for Nykredit Nina Smith. Foto: Jacob Jørgensen
Formanskandidat for Nykredit Nina Smith. Foto: Jacob Jørgensen

Nok fik de kritiske Nykredit-oprørere fra Consum ikke udbygget antallet af medlemmer i kreditselskabets repræsentantskab onsdag aften. Men det lykkedes at give selskabets ledelse en øjenåbner.

I hvert fald er det nu gået op for formandskandidat Nina Smith, at hendes beslutninger er aldeles upopulære i offentligheden:

- Det er vist det, som man kalder en shitstorm, sagde hun.

Tidligere på ugen fik den kritiske forening Consum seks medlemmer valgt ind i det 104 store repræsentantskab, som er øverste myndighed i Nykredit.

- Fredsvalg på fredsvalg

Trods halvandet års kamp blev Rasmus Visby blev ikke valgt ind i Nykredits repræsentantskab. Alligevel er han glad for, at han har været med til at sætte fokus på selskabets manglende demokrati. Foto: Jakob Jørgensen
Trods halvandet års kamp blev Rasmus Visby blev ikke valgt ind i Nykredits repræsentantskab. Alligevel er han glad for, at han har været med til at sætte fokus på selskabets manglende demokrati. Foto: Jakob Jørgensen
 

Men foreningen lykkedes ikke med at få flere valgt ind i går. Rasmus Visby, der for halvandet år siden stiftede foreningen og dermed startede hele kampen mod Nykredit, er godt tilfreds:

- År efter år har der været fredsvalg i Nykredit, og dermed har der jo ikke været et reelt demokrati. Jeg synes egentlig, at det er pinligt, at de først vågner op nu og vil have demokrati. Men når det er sagt, er jeg glad for, at fik italesat problemet og vist, at det er muligt at ændre tingene.

Han skal dog ikke forvente, at hans kamp ændrer en tøddel ved formandskandidatens lyst til at infomere kunderne, der egentlig ejer selskabet, om den reelle baggrund for de udskældte bidragsstigninger eller trække den planlagt børsnotering tilbage:

- Jeg ser børsnoteringen som den eneste reelle løsning, som jeg kan få øje på, hvis vi skal sikre dansk realkredit, sagde Nina Smith.

- I siger, at I er foreningsejet virksomhed, og at I vægter demokratiet højt. Hvorfor er det, at I ikke fremlægger beregningerne bagved?

- Vi fortæller jo også om grunden til, at vi er nødt til at sætte bidragssatserne op. Men de meget præcise forretningsmæssige forhold er sådan noget, som vi diskuterer med vores repræsentantskab.

- Men I er en foreningsejet virksomhed, hvorfor vil I ikke lægge det frem for ejerne?

- Vi er en meget stor finansiel virksomhed. Vores øverste myndighed er repræsentantskabet; det er der, at vi sammen med bestyrelsen og direktionen træffer de meget store virksomhedsmæssige beslutninger. Sådan er det for en stor virksomhed.

Ekstra Bladet fik mulighed for at interviewe Nina Smith forud for mødet i Nykredit tirsdag. Se det her. 

60 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere