Opsang til 'snothvalpe' går viralt: I ødelægger det for folk som mig!

Toms opsang til fem unge drenge, der generede ham i Fona, har taget nettet med storm

Her kan du høre Toms opsang (Video: Privat)

Se med i klippet herover artiklen

Tom Andkjærs 'lille hilsen til fem snothvalpe af anden etnisk herkomst' er på kort tid gået viralt på Facebook, hvor over 400.000 allerede har set den på nuværende tidspunkt, og mere end 20.000 har liket på den på få timer.

- Det er meget overvældende. Det havde jeg slet ikke regnet med, fortæller foredragsholder og forfatter Tom Andkjær til Ekstra Bladet.

I videoen fortæller Tom om, hvordan fem unge mænd 'af anden etnisk herkomst' prøvede at snyde sig foran i en lang tilbudskø i Fona i Kolding. Da Tom beder dem om at gå om bag køen ligesom alle andre, begynder de ifølge ham at sige ting som 'Fuck dig, fuck din mor, abekat' og true ham med tæsk.

- Hvis I hører mig, I fem snothvalpe ude fra Fona. Jeg gider ikke slås med jer, men et godt råd til jer: Opfør jer ordentligt, for I ødelægger det for rigtig mange mennesker med en anden hudfarve som mig, og som er muslimer, lyder det blandt andet fra Tom i videoen.

- Opfører du dig som en idiot, så bliver du behandlet som en idiot. Det har ikke noget at gøre med din hudfarve eller din religion, siger han også.

Bliver enormt arrig
Tom Andkjær uddyber overfor Ekstra Bladet, at han mener, at de fem unge mænd i Fona er med til at tegne et forkert billede af mennesker med anden etnisk herkomst end dansk.

- Det handler bare om, at der render nogle elementer rundt og skaber sig og ødelægger det for alle os andre, som er helt almindelige danskere, både muslimer og det ene og det andet, som bare vil leve i fred.

- Jeg bliver enormt arrig over sådan nogle mennesker, fordi jeg selv har en anden hudfarve og bor i Danmark. Jeg har aldrig oplevet noget racistisk, fordi jeg opfører mig ordentligt, siger han.

Træt af racismekortet
Tom er adopteret fra Brasilien og har boet det meste af sit liv i Danmark. Han er generelt træt af folk i debatten, der 'gemmer sig bag deres hudfarve og trækker racismekortet', forklarer han.

- Jeg bliver så frustreret over, at så mange kalder Danmark racistisk. Nogle gange skal vi med en anden hudfarve kigge indad. Vi er rigtig mange mørke, som hiver racismekortet frem, og det er jeg rigtig træt af at høre på.

- Det handler ikke om racisme, og jeg synes vi skal have en debat om, hvad racisme er. Der er så lidt racisme i Danmark. Det handler ikke om hudfarve. Der er sgu også nogle, der er efter dig, hvis du er rødhåret eller overvægtig. Sådan er det. Der er tåber alle vegne, men det har intet med racisme at gøre, mener Tom.

- Trak de unge mænd racismekortet overfor dig?

- Nej, det gjorde de ikke. Men de opfører sig på den måde, og det er det, der irriterer mig. Fordi, de er, dem de er, så ødelægger de det for en masse andre. Det går udover mig og andre farvede, og vi bliver dømt på grund af deres opførsel.

- De skaber bare en træls stemning, og det synes jeg bare ikke, at Danmark har brug for lige nu.

194 kommentarer
Vis kommentarer