Opsigtsvækkende Mars-projekt er gået konkurs

Mars Ones plan var at bygge en permanent bosætning på Mars og sælge envejsbilletter dertil. Nu er de gået konkurs

Ekstra Bladet talte med Christian Ohlendorff Knudsen, der var ansøger til projektet, i 2015, og her fortalte han, at han havde opgivet kærligheden for at være en del af projektet
Følg Samfund

Mars Ones plan var klokkeklar.

Fire udvalgte mennesker skulle sendes afsted mod Mars i 2026, og herefter var det planen, at endnu flere skulle sendes derop med års mellemrum, indtil de ville begynde at forplante sig.

Men nu er det helt gået i vasken. Selskabet bag projektet, Mars One Ventures AG​​, er gået konkurs. Det fremgår af schweiziske Swiss Official Gazette of Commerce.

Mars One er er grundlagt af den hollandske entreprenør og iværksætter Bas Lansdorp, der bekræfter over for mediet Engadget, at de er gået konkurs.

Samtidig har de bekræftet det i en pressemeddelelse.

I samme meddelelse skriver direktøren i Mars One Group, at man er i kontakt med en investor, der skal redde projektet.

- De seneste måneder har der været samtaler med et investorfirma. Investorens og Mars Ones mål er at opnå enten en omgørelse af den administration eller genstarte på baggrund af en aftale med konkursboet, står der i pressemeddelelsen.

200.000 ville til Mars
Han fortæller samtidig, at de stadig forsøger at holde projektet kørende, men det kan ikke lade sig gøre, hvis de ikke får tilført nogen nye midler.

- Vi forsøger at finde en løsning, siger Bas Lansdorp til mediet.

Holdet bag projektet påstod, at de fik mere end 200.000 ansøgninger fra folk, der gerne ville sendes permanent til Mars. De kunne nemlig aldrig vende hjem igen, fordi projektets teknologi ikke var til det.

Christian har opgivet kærligheden for et liv på Mars

En af ansøgerne, Christian Ohlendorff Knudsen, talte Ekstra Bladet med i 2015, og her fortalte han, at han havde opgivet kærligheden for at være en del af projektet.

- Folk kigger da sådan lidt undrende og spørger, om det er seriøst. Hvis min mor var brudt grædende sammen, havde det været svært. Men hun sagde faktisk, at hvis ikke tilmeldingen var lukket, så havde hun også meldt sig, sagde han dengang om sin plan.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en reaktion fra Christian Ohlendorff Knudsen, men han har ikke taget sin telefon endnu.

Efter sigende har i alt 489 danskere sendt en ansøgning til Mars One.

Det var planen, at finansieringen af projektet skulle ske ved blandt andet at lave et tv-show ud af udvælgelsen af astronauter. Samtidig skulle det have været muligt at følge missionen på tv fra jorden, hvis det var lykkedes.

Hvis dommedag kommer: Sådan kan vi bo på Mars

Forskere: Sådan ser rumvæsner ud

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind