Oslo ophæver dieselforbud

En vejrudsigt, der forudser mere vind i morgen, gør, at forbuddet kun nåede at gælde en lille dags tid

Et udsnit af de største norske mediers hjemmesider her til morgen. Dagsordenen er sat. Screendumps af VG, TV 2 Norge, Nettavisen og Aftenposten.
Et udsnit af de største norske mediers hjemmesider her til morgen. Dagsordenen er sat. Screendumps af VG, TV 2 Norge, Nettavisen og Aftenposten.

Det omdiskuterede dieselforbud i Oslo blev ophævet tirsdag aften klokken 18. Det oplyser Bymiljøetaten ifølge VG.

Forbuddet blev annonceret, fordi  der var risiko for akut helbredsskadelig luftforurening som følge af en vejrudsigt, der lovede koldt vejr og kun lidt vind. Det betød at det var sandsynligt, at der ville ske en høj grad af forurening over store områder af byen.

Forbuddet trådte i kraft tirsdag morgen, men er nu altså ophævet igen, fordi de seneste vejrprognoser siger, at der ikke længere er fare for høj udstødningsforurening over et større område af Oslo onsdag.

Se også: Dieselbiler forbudt i Oslo: - Det er på grænsen til talentløst!

- Jeg vil takke alle dem, der har bidraget i dag. Vi ser, at det har virket, og at vi har 31 procent færre dieselbiler over betalingsanlægget. Jeg tror, der er mange med astma, ældre og børn, som har haft en bedre dag på grund af det, siger rådmand for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), til Dagsnytt Atten ifølge VG.

I en pressemeddelelse begrunder Bymiljøetaten ophævelsen af det midlertidige forbud med, at der ventes at komme mere vind i højereliggende områder henover dagen i morgen, som formentlig vil skabe mere luftcirkulation.

Ifølge Norsk institutt for luftforskning (NILU) har forureningsniveauet i Oslo været lavt næsten hele tirsdagen.

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere