Annonce:
Annonce:

Otte måneders fængsel til omstridt psykolog

Michael Adam Guul mødte ikke op i retten, da han blev idømt otte måneders ubetinget fængsel for vold, trusler, afpresning og ulovlig tvang mod sin tidligere elev, sekretær og kæreste

Annonce:
Følg Samfund

RETTEN I AARHUS (Ekstra Bladet): For tredje gang ud af tre mulige var Michael Adam Guul ikke til stede, da der tirsdag skulle afsiges dom i en sag, hvor den 46-årige psykolog og far til fem var tiltalt for i alt 17 forhold omhandlende vold, trusler, afpresning og ulovlig tvang mod sin tidligere elev, kæreste og sekretær, Sophie Madsen.

- Min klient har i en mail forklaret, at han ikke møder op i retten, fordi han er præget af angst og ikke ønsker at sidde og fortælle pressen om sit liv, forklarede Michael Adam Guuls forsvarer, Camilla Puggaard, der med en samtykkeerklæring fra den tiltalte fik dommer Charlotte Hove Lastheins tilladelse til alligevel at færdiggøre sagen.

Annonce:

Det skete således med afhøring af et enkelt vidne og dokumentation og procedure fra anklager og forsvarer, inden domsmandsretten et langt stykke ad vejen imødekom anklager Rasmus Thisteds påstand om ikke under 10 måneders ubetinget fængsel.

Heller ikke tirsdag i Retten i Aarhus var Michael Adam Guul til stede, men det forhindrede ikke domsmandsretten i at færdigbehandle hans sag. Privatfoto
Heller ikke tirsdag i Retten i Aarhus var Michael Adam Guul til stede, men det forhindrede ikke domsmandsretten i at færdigbehandle hans sag. Privatfoto

Michael Adam Guul nægter sig skyldig i alle anklager - undtaget at have truet sin ekskæreste med at brænde hende ihjel, som det fremgik af en lydfil afspillet i Retten, og i at have overtrådt tilhold mod at kontakte hende.

Forsvarer Camilla Puggaard udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen - fra en enig domsmandsret - på otte måneders ubetinget fængsel til landsretten.

Vidne var lun på Sophie
Et midaldrende mandligt vidne, der har kendt Michael Adam Guul i en længere årrække og blandt andet har ageret dørmand med ham til fester på jurastudiet ved Aarhus Universitet, kaldte forholdet mellem den tiltalte og offeret Sophie Madsen for 'vanvittigt og mærkværdigt.'

Annonce:

- Michael er ustabil og har været ude og inde af psykiatriske hospitaler, og han kunne spille en årsløn væk på en dag. Men han er også lynende intelligent, han har bare haft en problematisk fortid, som gør det svært for ham i relationer til kvinder, forklarede vidnet og fortsatte:

- Hun (Sophie Madsen) har haft tusind muligheder for at forlade ham.

Sophie Madsen afgav sin forklaring i sagen ved et retsmøde i september i fjor og var ikke til stede i Retten i Aarhus, da Michael Adam Guul blev idømt otte måneders fængsel. Foto: Tariq Mikkel Khan
Sophie Madsen afgav sin forklaring i sagen ved et retsmøde i september i fjor og var ikke til stede i Retten i Aarhus, da Michael Adam Guul blev idømt otte måneders fængsel. Foto: Tariq Mikkel Khan

Vidnet erkendte, at han selv var lun på Sophie Madsen og brugte sin status som 'bekendt' til Michael Adam Guul til at komme i kontakt med hende.

I en sms-dialog mellem de to tidligere dørmandskolleger, som blev læst op i retten, skriver Michael Adam Guul med henvisning til Sophie Madsen, at 'hvis mit liv skal stoppes, så skal hendes også.'

- En ting er, hvad man skriver, noget andet er, hvad man gør, forklarede vidnet, der ifølge eget udsagn ikke har haft kontakt med hverken Sophie Madsen eller Michael Adam Guul i de seneste syv måneder.

Ekstra Bladet konfronterede i sommeren 2021 Michael Adam Guul med anklager om trusler på livet.

Annonce:

Psykiatriske diagnoser og elektrochok
Psykolog Michael Adam Guul har i en række artikler i Ekstra Bladet været kritiseret for sit arbejde med såkaldte forældreevne-undersøgelser, som blandt andet er blevet brugt af kommuner til at beslutte, hvorvidt børn skal fjernes eller ej.

Forud for dommen tirsdag forsøgte psykologens forsvarer, Camilla Puggaard, at få nedlagt referatforbud fra den mentalerklæring og udtalelse fra retslægerådet fra september i fjor, der forholder sig til, om der er andre formålstjenlige strafforanstaltninger end almindeligt fængsel for Michael Adam Guul.

Psykolog Michael Adam Guuls relation til den forurettede Sophie Madsen var til at begynde med som lærer-elev. Herefter blev hun hans kæreste og sekretær. Privatfoto
Psykolog Michael Adam Guuls relation til den forurettede Sophie Madsen var til at begynde med som lærer-elev. Herefter blev hun hans kæreste og sekretær. Privatfoto

Ekstra Bladet protesterede mod anmodningen om referatforbud og dommer Charlotte Hove Lasthein fandt da heller ikke grundlag for at imødekomme forsvarerens ønske. Camilla Puggaard argumenterede ellers, at Michael Adam Guul har flere psykiatriske diagnoser og har været indlagt i lange perioder, hvor han har fået elektrochok.

- Denne sag har haft stor interesse i pressen og er blevet koblet sammen med min klients arbejde som psykolog. Det har betydet, at han er blevet kaldt psykopat og har modtaget trusler på livet, påpegede Camilla Puggaard i sin argumentation for referatforbud.

Annonce:

Sophie Madsen fortalte i september i fjor, da Michael Adam Guul også blev væk fra et retsmøde, at hun slap væk fra sin ekskæreste i slutningen af 2018 med hjælp fra sin familie og politiet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Oversigt over afsløringerne

Afsløring: Børn er blevet tvangsfjernet med Michael Adam Guuls fup og fidus-rapporter.

Afsløring: Michael Adam Guul udsatte sin sekretær for trusler, mens de udarbejdede rapporter. Han mente blandt andet, at hun skulle 'brændes og skoddes ihjel'.

Afsløring: VIA University College beholdte psykolog Michael Adam Guul som underviser, selvom han havde et polititilhold mod en elev.

Afsløring: Michael Adam Guul kaldte sig læge uden at være det. Hans forklaring går på, at forældrene 'var retarderede'.

Afsløring: Michael Adam Guul skrev psykologer på sine rapporter, som fortæller, at de aldrig var med til undersøgelserne af de sårbare familier.

Afsløring: Familier, der har været i hænderne på Michael Adam Guul, kan ikke klage til Psykolognævnet, fordi han arbejder uden autorisation.

Afsløring: Hans tidligere assistent fortæller ved hjælp af skjulte optagelser, at rapporter blev udarbejdet under rodede og kaotiske forhold.

Afsløring: Ankestyrelsens beder alle kommuner identificere og genvurdere alle sager på baggrund af historierne.

Afsløring: Psykologens kæreste og sekretær kom væk ved hjælp af politiet.

Afsløring: Tårnby Kommune præsenterede Michael Adam Guul som læge, selvom han ikke er det.

Afsløring: En chef i Tårnby Kommune kaldte Michael Adam Guul for psykopat.

Afsløring: Tårnby Kommune reagerede ikke på advarsler.

Afsløring: Michael Adam Guul skrev til en kommunechef fra Tårnby, at han savnede hende.

Afsløring: Politiker advarede Tårnby Kommune mod eventuelle fejl i psykologens rapporter.

Afsløring: Familiechef i Tårnby Kommune fratræder øjeblikkeligt efter afsløringer.

Afsløring: Fratrådt familiechef får udbetalt over 700.000 fra staten.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Få en oversigt over afsløringerne her

Her kan du læse den store baggrundsartikel om, hvordan børn er blevet tvangsfjernet med Michael Adam Guuls fup og fidus-rapporter.

Her kan du læse Michael Adam Guul forsvare, at han udsatte sin sekretær for trusler, mens de udarbejdede rapporter. Han mente blandt andet, at hun skulle 'brændes og skoddes ihjel'.

Her kan du læse, at VIA University College beholdte Michael Adam Guul som underviser, selvom han havde et polititilhold mod en elev

Her kan du læse, at Michael Adam Guul kaldte sig læge uden at være det. Og hans forklaring, der går på, at forældrene 'var retarderede'.

Her kan du læse, at Michael Adam Guul skrev psykologer på sine rapporter, som fortæller, at de aldrig var med til undersøgelserne af de sårbare familier.

Her kan du læse, hvorfor familier, der har været i hænderne på Michael Adam Guul, ikke kan klage til Psykolognævnet.

Her kan du læse, hvordan hans tidligere assistent - ved hjælp af skjulte optagelser - fortæller, at rapporter blev udarbejdet under rodede og kaotiske forhold.

Her kan du læse om Ankestyrelsens instruks på baggrund af afsløringerne.

Her kan du læse, hvordan Sophie Madsen kom væk fra psykologen ved hjælp af politiet.

Her kan du læse Michael Adam Guuls forklaring på, hvorfor han indimellem truer folk.

Her kan du læse, at Tårnby Kommune præsenterede Michael Adam Guul som læge, selvom han ikke er det.

Her kan du læse, at en chef i Tårnby Kommune kaldte Michael Adam Guul for psykopat.

Her kan du læse, at Tårnby Kommune overhørte flere alarmklokker.

Her kan du læse, at Michael Adam Guul skrev til en kommunechef, at han savnede hende.

Her kan du læse, at en politiker advarede mod psykologen

Her kan du læse, at en familiechef fratæder sin stilling efter Ekstra Bladets afsløringer.

 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

I de forkerte hænder EKSTRA: Tvangsfjerne eller ikke-tvangsfjerne

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Undersøgelse af familiesager i Tårnby Kommune

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: