Otteårig indespærret en uge i fransk lufthavn

Drengens mor ville give sønnen et bedre liv og satte ham derfor på et fly til Paris med falsk pas

Den otteårige dreng har været indespærret i Charles de Gaulles-lufthavnen i over en uge (Foto: AP).
Den otteårige dreng har været indespærret i Charles de Gaulles-lufthavnen i over en uge (Foto: AP).

En kvinde fra Comoererne i Det Indiske Ocean satte i sidste uge sin otteårige søn på et fly til Paris - uden returbillet. Hun ville have, at han fik et bedre liv, end hun kunne tilbyde ham.

Men noget tyder på, at missionen ikke lykkedes. Kvinden havde nemlig sendt sin søn af sted med falske identitetspapirer, og det betød, at drengen nu har siddet i karantæne i den parisiske lufthavn Charles de Gaulles i over en uge.

Det skriver The Guardian.

Drengen, der kun havde en Spiderman-rygsæk med, blev arresteret i lufthavnen 21. marts og blev tilbageholdt, da han angiveligt brugte sin fætters pas som id.

Den franske domstol besluttede efterfølgende, at drengen skulle blive i lufthavnens venteområde af hensyn til hans egen sikkerhed.

En beslutning, der ifølge The Guardian har chokeret franskmanden Catherine Daoud, der er advokat med speciale i børns beskyttelse:

- Det er chokerende at se et lille børn havne i samme kurv som voksne hos politiet. For et barn er det her et fængsel. Hvorfor er han indespærret? Vi snakker om et børn bag tremmer. Det er ikke et sted for børn, har hun udtalt ifølge The Guardian.

Den franske indenrigsminister udtalte onsdag, at drengens mor nu har bedt myndighederne om at sende drengen tilbage til Comorerne.

De franske myndigheder arbejder derfor nu på at få sendt drengen tilbage i god behold. Denne gang med en ledsager fra Røde Kors, der sørger for, at alt kører efter planen.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere