Over 1000 er døde med coronavirus i USA

1031 personer i USA er døde efter at være blevet smittet med coronavirus, viser opgørelse

Landets præsident beskyldes af mange for, at der gik for lang tid, inden han handlede. Nu er den enorme hjælpepakke imidlertid godt på vej, men Trumps facon har ikke ændret sig meget. Her får Dr. Anthony Fauci, USA's svar på Søren Brostrøm, sine ekspertudsagn om corona modsagt af præsidenten. Video: WH.gov. Redigering: Martin Ekelund

USA's antal af coronavirustilfælde nærmer sig 70.000, og over 1000 er døde.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University, som løbende opdaterer antallet af smittede og døde i USA og andre lande.

Onsdag lokal tid er der konstateret i alt 68.572 smittetilfælde, mens 1031 personer er døde af Covid-19, som virussygdommen hedder.

New York er en af de hårdest ramte stater i USA med 280 dødsfald alene i New York City.

Globalt har virusset været skyld i over 21.000 dødsfald, siden det først blev identificeret i det centrale Kina i december.

Et tomt undergrundstog ses her i New York City, som er den by i USA, der indtil nu har haft de fleste dødsfald under virusudbruddet. Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix
Et tomt undergrundstog ses her i New York City, som er den by i USA, der indtil nu har haft de fleste dødsfald under virusudbruddet. Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix

Tidligere denne måned blev det forudset, at mellem 70 til 150 millioner folk i USA kan ende med at blive smittet af virusset. Såfremt dødsraten er omkring én procent af de smittede, vil det resultere i mellem 700.000 til 1,5 millioner døde.

Holder man sig til de aktuelle tal, dør omkring 1,5 procent af de smittede. Men det reelle antal smittede menes at være langt højere end de godt 68.000 personer.

Indregnes dette såkaldte mørketal betyder det, at antallet af døde per 100 smittede i virkeligheden er lavere.

I USA er hjertesygdomme normalt den hyppigste dødsårsag. I 2018, som er det sidste hele år med officielle tal for dødsfald, omkom godt 650.000 personer som følge af problemer med hjertet.

Influenza og lungebetændelser forårsagede omkring 60.000 dødsfald.