Over 13 millioner er testet positive for coronavirus i verden

I løbet af ti dage er antallet af smittetilfælde vokset med to millioner, viser opgørelse fra universitet

Californiens guvernør har mandag beordret blandt andet barer og biografer lukket på grund af mange nye smittetilfælde. Globalt har antallet af bekræftede smittetilfælde mandag rundet 13 millioner. Billedet her er fra et Covid-19-testcenter ved Dodger Stadium i Los Angeles. Foto: Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix
Californiens guvernør har mandag beordret blandt andet barer og biografer lukket på grund af mange nye smittetilfælde. Globalt har antallet af bekræftede smittetilfælde mandag rundet 13 millioner. Billedet her er fra et Covid-19-testcenter ved Dodger Stadium i Los Angeles. Foto: Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Globalt er der nu registreret over 13 millioner tilfælde af coronavirus.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University sent mandag aften.

USA står for de fleste smittetilfælde med over 3,3 millioner, mens Brasilien er på andenpladsen over lande med flest smittetilfælde med næsten 1,9 millioner.

Det seneste døgn er antallet af smittede i Brasilien steget med over 20.000 nye tilfælde.

I flere amerikanske delstater er kurven over smittede også stigende. Californien lukkede mandag, på ordre fra guvernør Gavin Newsom, barer, biografer, zoologiske haver, museer og indendørsservering på restauranter over hele delstaten.

Det sker som reaktion på, at antallet af corona-smittetilfælde stiger 'på et alarmerende niveau', oplyste guvernøren i et tweet.

Globalt er antallet af bekræftede nye smittede på ti dage vokset med to millioner ifølge den løbende optælling fra Johns Hopkins University.

Over 570.000 mennesker på verdensplan har ifølge opgørelsen mistet livet, mens de var smittet med coronavirus, som der ikke findes en vaccine mod.

USA har flest dødsfald med godt 135.000 efterfulgt af Brasilien med over 72.000 og Storbritannien med næsten 45.000.

I Danmark er der registreret 610 coronarelaterede dødsfald.

Mens antallet af dødsfald i længere tid har vist en nedadgående tendens i Europa, er udviklingen den omvendte i Latinamerika.

Mexico passerede i det forgangne døgn Italien målt på antal dødsfald og er nu nummer fire på listen over lande med flest dødsfald med 35.006 døde.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) advarede mandag om, at coronakrisen kan blive værre.

- Lad mig sige det ligeud: I for mange lande går det den forkerte vej. Virusset forbliver offentlighedens fjende nummer ét, sagde Tedros Adhanom Ghebreyesus, der er generaldirektør for WHO, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Hvis det helt basale ikke bliver fulgt, er der kun én vej, det her vil udvikle sig: Det vil blive værre og værre og værre, fastslog han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde