Over halvdelen af kvinder får 'dickpics': Ingen finder det ophidsende

En norsk undersøgelse sætter fokus på mænd, der sender billeder af deres penis til kvinder

Vilde undersøger, hvordan det står til med dickpics i Norge. Foto: Jonas Ruud/NRK
Vilde undersøger, hvordan det står til med dickpics i Norge. Foto: Jonas Ruud/NRK

Der er måske nogle mænd, der skal pakke snablen ind igen på de sociale medier - især hvis de kommer fra Norge.

En ny undersøgelse fra Norstat, hvor 500 personer i aldersgruppen 18-30 år er blevet spurgt, viser nemlig, at kvinder ikke reagerer specielt positivt på at få tilsendt billeder af en penis, uanset hvor flot nogle mænd sikkert mener, den er.

Det skriver NRK i en artikel om tv-programmet 'Innafor' med værten Vilde Bratland Erikstad, der har undersøgt brugen af såkaldte 'dickpics' (penisbilleder, red.) i Norge.

Klart og tydeligt fremgår det af undersøgelsen, at 59 procent af de adspurgte har fået tilsendt et 'dickpic'. 35 procent af mændene i undersøgelsen siger, at de har sendt et.

- Stop med at sende pikbilleder!, lyder det fra Nikita Klæstrup. (Privatfoto). Danske kendte Nikitas bøn: Stop med at sende pikbilleder

Blandede reaktioner
Reaktionerne på billeder af den karakter er dog meget forskellige.

65 procent af kvinderne syntes, at det var ubehageligt, 26 procent var ikke påvirket, 17 procent blev krænkede, mens 12 procent mente, at det var morsomt.

Men det mest morsomme må alligevel være, at nul procent af kvinderne fandt et billede af en penis seksuelt ophidsende.

I artiklen og tv-programmet fra NRK fortæller den tidligere Paradis Hotel-deltager Andrea Sveinsdottir, at hun modtager dickpics flere gange om ugen.

- Det er tit folk, jeg ikke kender, og som jeg ingen relation har til. Så er det vores første 'møde', fortæller hun i programmet, der også vises på DR.

Hun fortæller, at hun aldrig svarer på beskederne.

- Hvad skulle jeg sige? Jeg vil bare have det væk, så jeg blokerer dem. Jeg har ikke lyst til at se på dickpics, fortæller den tidligere realitystjerne.

(Andrea er en af dem, der oplever at få tilsendt mange billeder på de sociale medier)

Mest på Snapchat
Det er ulovligt at sende billederne i Norge, men det holder ikke de norske mænd tilbage.

Ifølge undersøgelsen af det på billede-mediet Snapchat, at kvinderne modtager flest billeder.

Mændene, der er blevet spurgt, siger, at de mest sender billederne til deres dates eller kærester. Kvinderne fortæller derimod, at de modtager fra både ukendte, bekendte, folk, de kender godt, seksuelle relationer og kærester næsten lige meget.

Men hvad kan så være grunden til, at de mange penisser bliver sendt ud i cyberspace?

De interviewede forklarer, at det har været en del af 'sexting' (samtale, hvor man skriver seksuelt sammen red.), fordi de synes, det er pirrende, og 30 procent fortæller, at de gør det, fordi de ønsker at få afklædte billeder sendt tilbage.

Og det er heller ikke umuligt at få billeder tilbage. Undersøgelsen viser nemlig, at hele 43 procent af kvinderne har sendt nøgenbilleder.

266 kommentarer
Vis kommentarer