Over stregen? Her får skoleelever peberspray

En flok amerikanske skoleelever lod sig frivilligt udsætte for peberspray

Se eksperimentet her, og bedøm selv om videoen er ubehagelig. Video: Barberton High School

En flok elever fra amerikanske skoleelever fra Barberton High School i staten Ohio lader sig frivilligt peberspraye i optagelser, der lige nu bliver set igen og igen på internettet, som naturligvis går amok og koger over.

Eleverne lod sig selv udsætte for den ubehagelige oplevelse i forbindelse med deres kriminologi-studie. Her kiggede en politibetjent forbi og med en gang peber, så eleverne kunne lære hvordan virkningen af sprayen er, beretter Fox 8.

Deltagelsen i eksperimentet var frivillig, men hvis man havde lyst til at prøve den halve til hele times irritation og brændende fornemmelse i næse, mund og svælg, som pebersprayen ifølge Barberton Police medfører, skulle man medbringe en skriftlig tilladelse hjemmefra.

Til trods for den frivillige deltagelse, er øvelsen faldet enkelte i lokalsamfundet for brystet.

En mener for eksempel at det er forkert at udsætte børn for den slags, frivilligt eller ej, mens en elev på skolen (der ikke deltog i eksperimentet) fandt optagelserne sjove i starten, men synes de blev ubehagelige hen mod slutningen.

- Folk bliver bare ved med at skrige og skrige, og det synes jeg ikke er sjovt. Det er unødvendigt, lyder det.

Se eksperimentet i videoen over artiklen, og bedøm selv om den er ubehagelig.


Her giver politiet en anholdt peberspray i forbindelse med en aktion på Christiania. Bemærk at den anholdte allerede er pacificeret, da han bliver sprayet i ansigtet. Video: Facebook/Cadok

Får anholdt mand peberspray her? Efterlyser vidner

Betjent sigtet for vold på Christiania