OVERBLIK: Kontante grunde til at briterne skal blive i EU

Den Internationale Valutafond, OECD og den britiske regering advarer briterne mod at stemme sig ud af EU.

Flere britiske og internationale organisationer har spået om konsekvenserne af et britisk brud med EU ved folkeafstemningen 23. juni.

Her er et overblik over, hvad forskellige aktører har sagt:

* I en rapport fra marts skønner Det Britiske Industriforbund (CBI), at regningen for brexit vil blive op mod 100 milliarder pund (947 milliarder kroner) og 950.000 tabte arbejdspladser inden 2020.

- Analysen viser meget tydeligt, hvorfor det vil blive et stort tilbageslag for levestandard, job og vækst, sagde CBI-direktør Carolyn Fairbairn, da rapporten blev præsenteret.

* Det britiske finansministerium vurderer, at et EU-farvel i 2030 årligt vil koste en gennemsnitlig husstand 4300 pund (40.500 danske kroner).

- Det vil ramme folks privatøkonomiske sikkerhed lige i hjertet, har den britiske finansminister, George Osborne, sagt i et interview med tv-stationen ITV.

* Den Internationale Valutafond (IMF) advarer briterne mod at stemme sig ud af EU, da det vil ramme kongerigets økonomi "ret så hårdt" eller "meget, meget hårdt". IMF venter faldende vækst ved et farvel til EU.

- Alt efter hvilken vej man vælger, vil det gå fra "ret så dårligt" til "meget, meget dårligt," sagde IMF-chefen, Christine Lagarde, i maj.

* Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) har i en rapport spået, at Storbritanniens økonomi vil blive ramt af "en større negativ chokeffekt". Den vil skrumpe tre procent i 2020. I 2030 vil den være fem procent mindre.

- Vi er nået frem til, at brexit er en skat. Det vil groft sagt svare til, at man i løbet af fire år vil miste en månedsløn, og derfra fortsætter det. Der vil være et konstant tab, siger Angel Gurría, generalsekretær i OECD, i et radiointerview med BBC.

1 kommentar
Vis kommentarer