OVERBLIK: Så corona-strikse er andre lande

Ekstra Bladet giver dig her et overblik over, hvilke corona-restriktioner som en lang række andre europæiske lande har indført grundet stigende smittetal

Statsminister (S), Mette Frederiksen, omtalte den stigende smitte i Europa på fredagens pressemøde, hvor regeringen indførte nye restriktioner
Følg Samfund

Mange lande oplever for tiden en voldsom stigning i antallet af smittetilfælde med coronavirus.

Det har fået flere europæiske lande til at stramme sine restriktioner i håbet om at bremse smitten.

Mens man i Danmark f.eks. har indført et forsamlingsforbud på ti personer og krav om mundbind mange steder, så har man andre steder indført deciderede udgangsforbud. Lørdag udvidede Frankrig f.eks. sit udgangsforbud, mens flere regioner i Italien har gjort det samme. Spanien er i en såkaldt nødtilstand.

Men der er stadig meget stor forskel på, hvor strenge restriktioner de forskellige lande har indført. Eksempelvis er der lande, hvor der ikke findes noget decideret forsamlingsforbud - og lande hvor mundbind ikke er et krav.

Ekstra Bladet har derfor vha. Udenrigsministeriets hjemmeside undersøgt restriktionerne for mange af de lande, som ligger omkring Danmark, for at give dit et overblik og sætte de danske restriktioner i perspektiv.

Overblik: Sådan gør andre lande

 

Italien

Udgangsforbud: Der er ikke indført generelt udgangsforbud i Italien, men flere regioner har indført udgangsforbud i aften- og/eller nattetimerne.

Forsamlingsforbud: Der er ikke indført decideret forsamlingsforbud, men det er obligatorisk at bære mundbind og holde afstand til andre mennesker. Der er indført restriktioner i forhold til private fester.

Mundbind: Udendørs når man færdes steder, hvor der er andre mennesker, end dem man bor sammen med. I al offentlig transport og taxier. I offentlige og private indendørs rum herunder butikker, supermarkeder, museer mv.

Nedlukning: Barer og restauranter skal lukke klokken 18, og fitnesscentre, biografer og svømmehaller lukkes helt ned.

 

 

Tyskland

Udgangsforbud: Nej

Forsamlingsforbud: Nej, men alle borgere anbefales at begrænse kontakt til personer uden for egen husstand til et absolut minimum. Virksomheder opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra.

Mundbind: Det er obligatorisk i alle tyske delstater at bære mundbind i offentlige transportmidler samt i butikker.

Nedlukning: Alle større arrangementer, hvor afstands- og hygiejneregler ikke kan overholdes, er forbudt til og med 31. december 2020.

 

Belgien

Udgangsforbud: Fra 19. oktober iværksættes udgangsforbud i tidsrummet mellem midnat og kl. 5.

Forsamlingsforbud: Der kan inviteres op til 4 gæster hjem, såfremt distancekrav eller krav om mundbind overholdes.

Mundbind: Det er obligatorisk for alle personer på 12 år+ at bære mundbind i alle indendørs sammenhænge med offentlig adgang,

Nedlukning: Fra den 19. oktober vil restauranter, cafeer og barer være lukkede den kommende måned.

 

Holland

Udgangsforbud: Nej

Forsamlingsforbud: Grupper af personer må ikke være større end 4 personer, såvel indendørs som udendør. Det anbefales, at der inviteres maksimalt 3 personer i eget hjem.

Mundbind: Det er obligatorisk at bære mundbind, når man kører med offentligt transport og taxa.

Nedlukning: Restauranter, caféer, barer m.m. er lukket ned i hele landet. Take-away er dog stadig muligt. Salg af alkohol – fysisk eller online – forbydes fra klokken 20.00. Dette gælder også indtagelse af alkohol udendørs.

 

Frankrig

Udgangsforbud: Der er indført udgangsforbud i tidsrummet kl. 21.00 – 06.00 i mere end halvdelen af landet.

Forsamlingsforbud: I Frankrig er der indført forbud mod udendørs forsamlinger på mere end 6 personer.

Mundbind: Det er i udgangspunktet obligatorisk at bære mundbind i alle indendørs områder, hvor der er offentlig adgang, herunder også butikker og indkøbscentre. I mange større byer, herunder Paris og Marseille, er der påbud om at bære mundbind udendørs, uanset hvor man færdes.

Nedlukning: Alle bryllupsfester, studenterfester mv. er forbudt.

 

 

 

Sverige

Udgangsforbud: Nej.

Forsamlingsforbud: Der må maksimalt være 50 personer samlet.

Mundbind: Nej, ingen krav.

Nedlukning: Sverige har indført få nedlukningstiltag. En del biblioteker og kulturinstitutioner har valgt at holde lukket. Restauranter og barer holder åbent, men må alene have bordservering.

 

Norge

Udgangsforbud: Nej.

Forsamlingsforbud: Det er tilladt at samles op til 200 personer, hvis der er en officiel arrangør. Det er tilladt at samles op til 20 personer, hvis der ikke er en officiel arrangør. Ved udendørs arrangementer er det tilladt for op til 600 mennesker at samles

Mundbind: På nationalt plan er det ikke obligatorisk at bære mundbind. I Oslo gælder et lokalt krav om at bære mundbind i offentlig transport, hvis det ikke er muligt at holde én meters afstand til andre passagerer

Nedlukning: Norge er stort set genåbnet efter nedlukningen den 12. marts. Den eneste undtagelse er store arrangementer.

 

 

Spanien

Udgangsforbud: Hele landet fra klokken 23 til klokken 6 om morgenen. Dog ikke på De Kanariske Øer. De enkelte regioner kan beslutte, om det skal vare længere.

Forsamlingsforbud: Man må maksimalt være 6 personer sammen.

Mundbind: Det er obligatorisk at bære mundbind i hele Spanien, hvis du opholder dig i det offentlige rum, samt når du rejser med offentlig transport.

 

Tjekkiet

Udgangsforbud: Nej, men fra den 22. oktober forbydes al unødvendig udgang med undtagelse af transport til arbejde, indkøb, familie, lægebesøg og visse andre undtagelser. Gåture i naturen med højst 2 personer sammen vil være tilladt.

Forsamlingsforbud: Der indføres begrænsning på max 10 deltagere ved bryllupper og begravelser.

Mundbind: Krav om mundbind gælder alle indendørsområder (undtaget i private hjem).

Nedlukning: Fra den 22. oktober skal butikker og serviceydelser holde lukket, bortset fra supermarkeder, apoteker og enkelte andre undtagelser. Restauranter og barer er lukket for servering. Svømmehaller, fitness centre, zoologiske haver, biografer og museer er lukket.

 

Storbritannien

Udgangsforbud: Nej.

Forsamlingsforbud: Du kan mødes i grupper på op til 6 personer, hvilket gælder både udendørs og indendørs.

Mundbind: Der er krav om mundbind i offentlig transport i hele UK. Der kan være forskellige krav til brug af mundbind i hhv. England, Skotland, Wales og Nordirland. I England kræves der brug af mundbind i de fleste offentlige områder indendørs. F.eks. i butikker og storcentre, fællesarealer på hoteller, og ved turistattraktioner og underholdningssteder, så som museer, gallerier mm.

 

 

Polen

Udgangsforbud: Nej.

Forsamlingsforbud: Det er kun tilladt at forsamles op til 5 personer.

Mundbind: Det er påkrævet indendørs og udendørs med undtagelse af skove, parker, grønne områder, botaniske haver, historiske haver og strande. Børn under fem år er også undtaget.

Nedlukning: Restauranter mv. må ikke have åbent for kunder, men må kun lave og udbringe take-away. Diskoteker, natklubber, fitnesscentre og svømmehaller forbudt.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind