Overblik: Så meget steg vandet landet over

Vandet er hastigt på vej tilbage i havet, men flere steder blev der målt højere vandstand end nogensinde før

Store dele af det sydlige Danmark fik pludselig havvand i gaderne. Her er det i Kolding, hvor de måtte slås med at holde vandmasserne ude. Foto: Claus Bonnerup
Store dele af det sydlige Danmark fik pludselig havvand i gaderne. Her er det i Kolding, hvor de måtte slås med at holde vandmasserne ude. Foto: Claus Bonnerup

Hele landets beredskab var onsdag aften og natten til torsdag sat ind for at få bugt med vandmasserne, efter at helt særlige vindforhold havde skubbet en masse vand sammen i Danmarks indre farvande.

Det betød store stigninger i vandhøjden i den sydlige del af landet, og flere steder er der aldrig før målt så høj vandstand. De steder blev vandstanden betragtet som en hundredeårshændelse, hvilket vil sige, at det er så usandsynligt, at vandet når så højt, så der rent statistisk går 100 år mellem det sker.

Selvom især en del sommerhuse er blevet mere eller mindre oversvømmet, betød den forebyggende indsats flere steder, at dagligdagen kan fortsætte nogenlunde som normalt i de områder, hvor vandet steg mest.

Torsdag formiddag er vandstanden dalet betragteligt rundt omkring, og det er nu kun det vand, der er skyllet ind på land uden mulighed for at komme tilbage igen, der skaber problemer for de boligejere og forretningsdrivende, der har fået vand i kældre og lavtliggende bebyggelser.

I kortet herunder kan du få et overblik over, præcis hvor meget vandet steg på de mest udsatte områder, hvor DMI foretager målinger, og hvor der var tale om hundredeårshændelser.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere