OVERBLIK: Sådan holder Nykredit valg til repræsentantskabet

Foreningen Nykredit holder valg til repræsentantskabet i Syd- og Sønderjylland tirsdag.

Utilfredse menige medlemmer forsøger tirsdag aften at få fremtidig indflydelse i Nykredit ved at stille op til valg i repræsentantskabet, Nykredits øverste ledelse.

* Foreningen Nykredit ejer langt hovedparten af Nykredit-koncernen, der også tæller Totalkredit.

* Foreningens over 300.000 medlemmer kan alle stille op og stemme til repræsentantskabet, som blandt andet vælger foreningens bestyrelse, godkender Nykredit-koncernens års- og halvårsrapporter og ændringer af vedtægter.

* Hvis man har lån i Nykredit, er man allerede medlem, men hvis man har lån i Totalkredit, skal man melde sig ind i Nykreditforeningen. Det skulle i år være sket før 5. januar for at kunne deltage i valget til repræsentantskabet.

* Fristen for tilmelding er derudover tre uger inden afstemningen.

* Stiller flere kandidater op, end der skal vælges, indrykker bestyrelsen valgannoncer med indkaldelse til valgmøder. Medlemmer stemmer ved at møde personligt op til valgmødet i det pågældende valgområde.

* Repræsentantskabet består af 104 medlemmer fra hele landet. 70 vælges af og blandt foreningens medlemmer. 30 vælges af og blandt obligationsejere, og fire er valgt af og blandt medarbejdere i Nykredit Realkredit.

* Der er kun valg i to ud af syv landsdele om året. Bor man i en af de pågældende landsdele, kan man stille op og stemme. Bliver man valgt ind, sidder man i fire år.

* Hvert medlem af repræsentantskabet modtager årligt et honorar på 22.000 kroner.

Kilder: Foreningennykredit.dk, Politiken og Ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere