Annonce:
Annonce:

Overenskomst for halv million i kommunerne er på plads

Lønnen stiger med 5,42 procent over de næste tre år. Aftalen ventes at blive underskrevet mandag morgen

Annonce:
Følg Samfund

573.000 ansatte i kommunerne kan se frem til en lønstigning på 5,42 procent over de kommende tre år.

Det bekræfter blandt andre formanden for FOA, Dennis Kristensen, over for Ritzau. Han siger, at aftalen underskrives klokken 09.00.

- Det er ikke prangende. Der er ikke guld på garageporten. Men vi er tilfredse med at bevare reallønnen og sikre en fremgang, siger han.

Han understreger, at det er den bedste forhandling siden krisen. De to forlig, der blev indgået i 2011 og 2013, var ifølge Dennis Kristensen på "et væsentligt lavere niveau".

Han bekræfter, at lønstigningen fordeler sig med i alt 4,81 procent over de næste tre år samt 0,61 procent fra den såkaldte reguleringsordning, som sikrer, at lønudviklingen i det offentligheden følger det private.

Annonce:

Chefforhandler for Kommunernes Landsforening, KL, Michael Ziegler, vil dog over for Ritzau hverken be- eller afkræfte, at der er indgået en endelig aftale.

- Jeg kan ikke bekræfte det endnu. Men det er ikke ensbetydende med, at det ikke er sådan, siger han mandag morgen i telefonen.

Parterne startede forhandlingerne fredag ved middagstid, og de fortsatte sporadisk i løbet af weekenden.

Men da KL i sin forhandling med lærerne havde brug for at få godkendelse fra både sin hovedbestyrelse, formandskab og finansminister Bjarne Corydon (S), kom de reelle forhandlinger først i gang lørdag over midnat.

Disse forhandlinger sluttede sent søndag aften, hvorefter de sidste knaster for alle ansatte i kommunerne kunne færdiggøres, og faldt på plads omkring klokken 02.30 natten til mandag, erfarer Finans.

Dennis Kristensen fortæller mandag, at der ud over en lønstigning også er en uges ekstra betalt barselsorlov til mænd og en forstærket indsats for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Derudover er der skabt økonomi til et 'storstilet uddannelsesprojekt'.

- Det handler om at blive løftet fra ufaglært til at være faglært. Det betyder, at 1000 af FOA’s medlemmer i løbet af det kommende år skal have en uddannelse, siger han.

Uddannelsesaftalen mellem KL og FOA bliver færdigforhandlet 23. februar.

/ritzau/

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: