Annonce:
Annonce:

Overenskomstforhandlinger udskudt: Fredag gik i tomgang

Uenighed mellem lærere og kommuner blokerede fredag for fælles forhandlinger, der er sat på pause, siger FOA

Annonce:
Følg Samfund

Forhandlingerne om en ny overenskomstaftale for de kommunalt ansatte står natten til lørdag i en meget special situation, lyder det fra Dennis Kristensen, formand for Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA).

Forhandlingerne blev omkring midnat udskudt stort set uden at have været i gang.

En hel dags planlagt forhandlinger har nemlig stået stille på grund af problemer mellem lærere og kommuner.

- Det er en speciel situation, og jeg har faktisk aldrig oplevet noget tilsvarende. Der har været pause i forhandlingerne fra tidlig eftermiddag til sen aften, hvor vi valgte at sige stop for i dag. Så ser vi om vi kommer i gang igen i morgen (lørdag, red.), siger Dennis Kristensen til Ritzau.

Kommunernes Landsforening (KL) og Forhandlingsfællesskabet, skal forhandle en ny aftale på plads for over i alt 573.000 lærere, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, pædagoger og politibetjente.

Annonce:

Det er tilsyneladende en tvist om lærernes vilkår, som blokerer for de fælles forhandlinger. Ifølge Dennis Kristensen skulle vilkårene "helt usædvanligt" godkendes af formandskabet i KL's bestyrelse, hvorfor en aftale for de andre kommunalt ansatte blev udsat.

- Lærerne og kommunerne forsøgte at finde frem til et forlig oven på lovindgrebet i lærerkonflikten. Det har stået i vejen dagen igennem. Mit gæt er, at det nok blokeres ekstra meget af, at kommunerne ikke har helt frie hænder, men har haft Finansministeriet i den anden ende af røret. Men det er et gæt, siger FOA-formanden.

- Det har i hvert fald ikke været en særlig produktiv dag. Der har mere været tale om tomgang. Til sidst måtte vi sige, at det ikke giver mening at vente længere, så nu går vi hjem og ser, hvornår banen er ryddet til de egentlige forhandlinger, tilføjer han.

Der er ikke blevet lavet en aftale om, hvornår forhandlingerne skal genoptages, men Dennis Kristensen forventer, at parterne sætter omkring bordet igen lørdag.

Om det er fra morgenstunden eller senere på dagen, tør han dog ikke at spå om.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: