Overenskomstforhandlinger udskudt: Fredag gik i tomgang

Uenighed mellem lærere og kommuner blokerede fredag for fælles forhandlinger, der er sat på pause, siger FOA

Forhandlingerne om en ny overenskomstaftale for de kommunalt ansatte står natten til lørdag i en meget special situation, lyder det fra Dennis Kristensen, formand for Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA).

Forhandlingerne blev omkring midnat udskudt stort set uden at have været i gang.

En hel dags planlagt forhandlinger har nemlig stået stille på grund af problemer mellem lærere og kommuner.

- Det er en speciel situation, og jeg har faktisk aldrig oplevet noget tilsvarende. Der har været pause i forhandlingerne fra tidlig eftermiddag til sen aften, hvor vi valgte at sige stop for i dag. Så ser vi om vi kommer i gang igen i morgen (lørdag, red.), siger Dennis Kristensen til Ritzau.

Kommunernes Landsforening (KL) og Forhandlingsfællesskabet, skal forhandle en ny aftale på plads for over i alt 573.000 lærere, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, pædagoger og politibetjente.

Det er tilsyneladende en tvist om lærernes vilkår, som blokerer for de fælles forhandlinger. Ifølge Dennis Kristensen skulle vilkårene "helt usædvanligt" godkendes af formandskabet i KL's bestyrelse, hvorfor en aftale for de andre kommunalt ansatte blev udsat.

- Lærerne og kommunerne forsøgte at finde frem til et forlig oven på lovindgrebet i lærerkonflikten. Det har stået i vejen dagen igennem. Mit gæt er, at det nok blokeres ekstra meget af, at kommunerne ikke har helt frie hænder, men har haft Finansministeriet i den anden ende af røret. Men det er et gæt, siger FOA-formanden.

- Det har i hvert fald ikke været en særlig produktiv dag. Der har mere været tale om tomgang. Til sidst måtte vi sige, at det ikke giver mening at vente længere, så nu går vi hjem og ser, hvornår banen er ryddet til de egentlige forhandlinger, tilføjer han.

Der er ikke blevet lavet en aftale om, hvornår forhandlingerne skal genoptages, men Dennis Kristensen forventer, at parterne sætter omkring bordet igen lørdag.

Om det er fra morgenstunden eller senere på dagen, tør han dog ikke at spå om.

En del gerningsmænd synes at gå fri

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.