Overlæge: Kvinder burde have sofa på recept

Der er store forskelle på mænds og kvinders stressniveau, siger overlæge, der derfor synes, kvinder skal smide sig direkte på sofaen, når de kommer hjem

- Vi har hørt om motion og diæt på recept, men jeg plejer at sige, at vi skal have sofa på recept, siger overlæge. (Arkivfoto: Cultura Images)
- Vi har hørt om motion og diæt på recept, men jeg plejer at sige, at vi skal have sofa på recept, siger overlæge. (Arkivfoto: Cultura Images)

Kvinder skal lære at smide sig på sofaen, når de kommer hjem fra arbejde.

Sådan lyder opfordringen fra Ane Marie Thulstrup, ledende overlæge på Arbejdsmedicinsk Klinik på Aarhus Universitetshospital.

En undersøgelse af urin hos mænd og kvinder før og efter arbejdstiden viser nemlig, at der er store kønsforskelle i mænd og kvinders stressniveau, når de får fri.

På ferie på kreta. Jeg fik lige lyst til at se, om ikke mine 1600 millimliters babser klædte sådan en sandstrand. (Privatfoto) Kendte Linse: Sådan vil jeg tages

- Stressniveauet falder ret hurtigt for mændene efter fyraften, mens kvindernes først falder mellem 22 og 23-tiden om aftenen, siger hun til DR Østjylland.

Det tyder derfor på, at kvinder fortsætter med at have travlt efter arbejdet.

En undersøgelse lavet af organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling (OECD) viser også, at danske mænd bruger 186 minutter på husligt arbejde, mens danske kvinder bruger 243 minutter. Kvinderne har en tendens til at dobbeltarbejde, men samtidig handler det også om at have det rigtige fokus.

Se også: Sådan skader én nat uden søvn din krop

- Man skal lære sig selv at holde fokus på arbejdet, når man er på arbejde og have fokus på familien, når man er derhjemme. Kvinder skriver tit mails sent på aftenen og tænker på, hvad de skal nå derhjemme i arbejdstiden, siger Ane Marie Thulstrup til DR Østjylland.

Se også: Fem ting du kan gøre for at redde dit forhold - allerede i aften

På Arbejdsmedicinsk Klinik ser de, at 80 procent flere kvinder melder, at de har stress end mænd. Det giver også kvinderne flere sygemeldinger. Derfor har overlægen en ny recept klar i ærmet.

- Vi har hørt om motion og diæt på recept, men jeg plejer at sige, at vi skal have sofa på recept, siger hun.

Se også: 3 tegn på, at du ikke får søvn nok

Ane Marie Thulstrup opfordrer derfor kvinderne til, at de øver sig i at smide sig på gulvet og lege med børnene, inden de giver sig i kast med opvasken.

For mange er det en pinlig affære at efterlade toilettet til næste person i køen. (Arkivfoto: Polfoto) Tips og guides Har du ondt af personen efter dig? Sådan undgår du toiletstank

- Det kan være rigtig svært, og vi har jo forskellige faser i livet, men man kan øve sig i at slappe af bare ti minutter og så lade børnene kravle hen over sig, hvis det er det, som skal til.

Hun mener også, at mange kunne hjælpe sig selv ved at sænke barren lidt for ambitionerne eller købe sig til lidt hjælp, så der kan blive tid til en slapper på sofaen.

27 kommentarer
Vis kommentarer