Annonce:
Annonce:

Overlæge om lattergas på natklub: Rablende vanvittigt

Diskotek i Aalborg har trukket i land, efter de fortalte, at de ville tilbyde grænseoverskridende oplevelser med lattergas

Ud over lattergas ville personalet også være iklædt gasmasker på 'SORT'. (Foto: facebook/SORT)
Ud over lattergas ville personalet også være iklædt gasmasker på 'SORT'. (Foto: facebook/SORT)
Annonce:
Følg Samfund

Det kan i værste fald være med livet som indsats at bruge lattergas som fest-booster.

Sådan lyder advarslen fra overlæge på Bispebjerg Hospital Niels Ebbehøj, som reaktion på, at den nystartede natklub 'SORT' i Jomfru Ane Gade i Aalborg bl.a. skrev på deres hjemmeside, at de ville sælge lattergas i baren for at give sine gæster 'nye grænseoverskridende oplevelser'.

- Det er rablende vanvittigt. Vi har set dødsfald efter indtagelse af lattergas, siger Niels Ebbehøj til Ekstra Bladet.

Ifølge overlægen er der ganske rigtig en lille rus ved indtagelsen, men lattergas er først og fremmest et bedøvelsesmiddel.

Hæmmer vejrtrækningen
- Det hæmmer vores vejrtrækningscenter, da lattergassen fortrænger ilten, og den kan være svær at dosere uden et apparat, siger overlægen.

Annonce:

Han advarer også om, at indtagelse kan føre til en lang række skader - både på kort og lang sigt.

- De akutte skader kan være hjerneskade som følge af iltmangel, hjerterytmeforstyrrelser samt blodtryksfald, og på lidt længere sigt kan lattergas give dårligere sædkvalitet og mangel på hvide blodlegemer, siger Niels Ebbehøj.

Frederik Kruse, der er en af bagmændene bag 'SORT', har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendelse, men har tidligere sagt til nordjyske.dk, at natklubben ville sælge små balloner med lattergas, som tappes fra en stor flaske.

- Det er jo ikke ulovligt, selvom jeg godt ved, at mange forældre ikke er begejstrede for det, og det nok heller ikke er helt ufarligt, sagde Frederik Kruse til nordjyske.dk.

Nu skriver de i en mail til Nordjyske:

Annonce:

'Vi havde ikke regnet med, at ønsket om at sælge lattergas ville tiltrække så meget opmærksomhed. Vi ønskede at være provokerende fra natklubbens side, og det fik større respons end planlagt. Vi vil selvfølgelig ikke gamble med vores gæsters sikkerhed, og vi har på opfordring derfor valgt at tage lattergassen af menuen.'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: