Overnatninger i det fri hitter under coronasommeren

50 procent flere har overnattet i naturen i sommerferien sammenlignet med sidste år, oplyser Miljøministeriet

Indsatsen
Indsatsen "Sommer i naturen" indgår i en samlet naturaftale for samlet 105 mio. kroner med planlægning af Danmarks to første naturnationalparker, Gribskov og Fussingø. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

50 procent flere har overnattet på Naturstyrelsens lejrpladser i sommerferien 2020 i forhold til sommerferien 2019.

De nye tal indeholder ikke alle dem, der har overnattet i naturen uden at booke plads på en lejrplads. Derfor forventer Miljø- og fødevareministeriet, at det reelle tal er endnu højere.

- Rigtigt mange danskere søger ud i naturen, og derfor skal vi se på, om det er noget vi fremadrettet skal gøre endnu mere ud af, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

Ifølge en ny undersøgelse har næsten hver femte dansker overnattet én gang eller mere i naturen i 2020, oplyser organisationen Friluftsrådet.

I forsommeren afsatte regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet 19,2 millioner til at fremme naturoplevelser i Danmark med indsatsen 'Sommer i naturen'.

Pengene er blandt andet blevet brugt til at forbedre stier, lave digitale naturguider og etablere 78 nye primitive overnatningspladser.

- Jeg har lyttet til blandt andet ønsker fra spejderne om mere friteltning. Men vi har også sørget for, at der er flere bålpladser og overnatningspladser, så man kan nyde naturen, siger miljøminister Lea Wermelin.

For yderligere at fremme borgernes naturinteresse, har Det Danske Spejderkorps blandt andet i samarbejde med Friluftsrådet, gennem flere år været initiativtager på arrangementet 'En nat i naturen'.

Meningen med det landsdækkende arrangement er, at organisationer, foreninger og privat personer over hele landet kan arrangere forskellige aktiviteter i deres lokalområde i efterårsferien.

- Det kan være alt fra ravsafari i Thyborøn til hængekøje hotel i Odder, siger generalsekretær i Det Danske Spejderkorps Morten Gade om årets aktiviteter.

Det er femte år 'Nat i naturen' bliver afholdt.