Overraskelse hos Skat: Så mange har tjekket årsopgørelsen

Skats hjemmeside har klaret presset godt, lyder meldingen lørdag morgen

Få gode råd om fradrag her. (Foto: Ekstra Bladet)

Fredag aften åbnede Skat som ventet diskret for sluserne, så det blev muligt at tjekke sin årsopgørelse. Det sker på trods af, at man først officielt kan se, om man skal have penge tilbage eller får skattesmæk, på mandag.

Det fik øjeblikkeligt tusindvis af danskere til at klikke sig ind på Skat.dk, og allerede omkring klokken 19.00 fredag aften var ventetiden på langt over én time.

Og hos Skat er man overrasket over, hvor mange der allerede har været inde og tjekke årsopgørelsen lørdag morgen.

- Jeg talte med en it-mand, som var overrasket over tallet. Efter vi åbnede, har knap 470.000 været inde og tjekke deres årsopgørelse, og det er en del flere, end vi forventede, siger kontorchef hos Skat Jørgen Vissing Jensen klokken 8.30 lørdag til Ekstra Bladet.

Det tal steg dog hurtigt. Skat oplyser på sin Twitter-profil, at 659.496 har været inde og tjekke kl. 10.00 lørdag morgen.

Stadig i testfase
I de forgangne år har det store pres på Skats hjemmeside ofte været forbundet med problemer, som har ført til, at hjemmesiden er gået helt ned. Men det er gået anderledes godt i år.

- Vi synes, det er gået godt. Vi har ikke oplevet nogen nedbrud. Der kan allerede stå rigtig mange i kø, men vi udvider gradvist hen over weekenden for at tjekke, at vi har den rigtige konfiguration. Og så øger vi stille og roligt kapaciteten på vores servere, siger Jørgen Vissing Jensen.

- Vi er fortsat i en testfase, så der kan forekomme små nedbrud, men det er ikke noget, vi forventer, siger han.

Skat åbner mandag morgen for deres telefoniske support fra klokken 09.00, men man kan allerede spørge Skat på Facebook og Twitter indtil klokken 16.

- Man kan stille spørgsmål, men det skal naturligvis have en generel karakter.

Hvis ikke man har været inde og tjekke endnu, skal man væbne sig med tålmodighed, lyder rådet fra kontorchefen.

- Erfaringen siger, at der er mindre tryk på søndag, siger Jørgen Vissing Jensen.

Skat har åbnet for årsopgørelserne før tid (Foto: Stine Bidstrup) Samfund - 11. mar. 2016 - kl. 18:32 Skat har åbnet op: Så er årsopgørelsen klar

Gode råd
Revisor Martin Skovholm og partner hos revisionsfirmaet Deloitte Richard Kraft guider dig her til, hvordan du undgår de fejl, som flest danskere begår.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ikke alle jubler lige højt, når Skat åbner for adgangen til årsopgørelserne. Er du en af de uheldige, kan du dog gøre tilbagebetalingen så billig som muligt:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Årsopgørelse og selvangivelse - hvad er hvad?

Hvad er en årsopgørelse: Årsopgørelsen modtages, når Skat har alle de oplysninger, de skal bruge.

Hvad er en selvangivelse: Selvangivelsen modtages, når Skat mangler oplysninger eller mangler oplysninger fra ens ægtefælle.

Hvem skal bruge udvidet selvangivelse: En stor gruppe skatteydere er af Skat blevet tvunget over i årsopgørelses-modellen, hvor de tidligere havde udvidet selvangivelse, fordi de har forældre-lejligheder, ejer K/S anparter, har en mindre virksomhed – eventuelt som bibeskæftigelse.

 

82 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere