Overraskende: Derfor giver vi hånd, når vi møder folk

Et nyt forskningsprojekt peger på årsagen til, hvorfor vi giver hånd, når vi hilser på folk. Resultatet vil overraske dig

Vidste du, at mange af os dufter til vores hånd, efter vi har givet et håndtryk?
Vidste du, at mange af os dufter til vores hånd, efter vi har givet et håndtryk?

Du har sandsynligvis aldrig nogensinde tænkt over det. Men resultaterne fra Weizmann Institute i Israel taler deres tydelige sprog:

Vi dufter til vores hænder, når vi har hilst på nogen ved et håndtryk.

I undersøgelsen, der søgte svar på, hvorfor vi bruger håndtrykket, når vi skal hilse på folk, kom forskerne frem til, at håndtrykkene gør os i stand til at kommunikere ved hjælp af dufte. Et fænomen der minder en hel del om dyrenes vaner:

- Gnavere, hunde og andre pattedyr dufter ofte til dem selv, og de dufter til hinanden i sociale sammenhænge. Det lader til, at evolutionen har ført til, at mennesket har bibeholdt denne praksis - bare på underbevidst niveau, siger Idan Frumin, der var en del af forskningsprojektet.

Se også: Derfor surmuler kvinder

For at undersøge udfaldet af et håndtryk filmede forskerne 280 forsøgspersoner før og efter, de blev mødt af forsker, der enten gav dem hånd eller ikke gjorde. Efterfølgende kunne forskerne se, at når forsøgspersonerne havde givet hånd til en af det samme køn, brugte de dobbelt så lang tid på at dufte til den hånd, de brugte til håndtrykket.

Det stod i kontrast til, når de gav hånd til en af det modsatte køn - i dette tilfælde duftede de til den hånd, de ikke havde brugt til håndtrykket.

Rapperen Nicki Minajs kurvede bagdel er et hit hos mænd. Foto: Planet Photos Samfund - 5. mar. 2015 - kl. 09:47 Ny forskning: Derfor foretrækker mænd kurvede kvinder

25 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere