Overraskende DSB-udvikling: Stopper forsinkelserne nu?

Køreplanerne er udskældte - internetforbindelsen ombord ligeså. Nu lover DSB så gratis internet til passagererne, og vi tog med på tur for at teste, hvor godt det egentlig fungerer, når alle de rejsende 'suger'. Se resultatet her

'Toget ankommer til perronen om tyve minutter' - en udtalelse, flere desværre har hørt, netop som de med sved på panden kommer halsende til sporet for at nå toget, de troede kom til tiden.

Den 9. juni indførte DSB så internet i deres InterCity-, regional- og S-tog, så passagererne gratis kan surfe rundt, når de skal transportere sig.

Fremover vil DSB-passagerer over hele landet få gratis internet-adgang. (Arkivfoto: Mads Nissen) Samfund DSB lader passagerer surfe gratis i hele landet

Internettet i de enkelte tog skal deles mellem passagererne, så i de proppede tog, kan der opstå problemer med at få nettet til at række til alle. DSB råder derfor til, at man ikke streamer eller downloader, når man benytter sig af forbindelsen, så man ikke 'bruger nettet op'.

Vi besluttede at teste DSB's nye internet godt og grundigt igennem. Vi tog toget til Korsør onsdag formiddag med forholdsvis få mennesker i toget, og senere kørte vi hjem i en ret fyldt vogn.

Vi blev i dén grad overraskede. Vi regnede med, at det ville blive en langsommelig omgang med adskillige udfald, men vi blev klogere, som du kan se i klippet ovenfor.

Mangelfuld dækning
Selvom dækningen var overraskende god, så var der alligevel enkelte udfald. Et problem, som de også kender til hos DSB.

- Der er mangelfuld dækning nogle steder, men det vil der også være på mobilen fra tid til anden, siger Aske Wieth-Knudsen, der er chef for forretningsudvikling hos DSB.

Hvad vil I gøre ved de huller?

- Det er noget, vi sammen med teleselskaberne forsøger at få løst.

I siger, at man ikke skal streame og downloade, men I kan jo ikke tjekke, hvad folk gør, når de sidder på nettet. Hvad hvis alle gør det?

- Altså hvis man sidder i myldretiden, skal man ikke regne med at kunne streame, og vi kan ikke garantere for kvaliteten. Det kan primært bruges til at tjekke mail og til at gå på de sociale medier og sådan noget.

Nu kørte vi kun rundt på Sjælland. Hvad kan man regne med, når man kører på de rigtig øde strækninger i eksempelvis Jylland.

- Der vil også være manglende dækning nogle steder i Jylland, men jeg har faktisk selv været ude at teste det rundt omkring i landet, og jeg kunne faktisk godt sidde og arbejde på hele turen.

I samarbejde med teleselskaberne håber DSB på, at de i fremtiden kan undgå det 'netfri' huller rundt omkring i landet.

Se, hvordan en tur gennem Sjælland gik i klippet ovenfor artiklen - har du prøvet nettet i togene endnu?

1 kommentar
Vis kommentarer