Annonce:
Annonce:

Oversvømmet belgisk by efterlyser motorbåde: Det er liv og død

Voldsom regn har lammet dele af Belgien, hvor byer står under vand, og mindst seks er omkommet

Biler blev trukket med strømmen under oversvømmelserne i Belgien
Annonce:
Følg Samfund

Regnen pisker torsdag fortsat ned over Belgien, hvor mindst seks personer er omkommet under voldsomme oversvømmelser de seneste døgn.

Vallonien er værst ramt. Her styrter vandmasser nogle steder gennem byer i første sals højde, og jernbaneskinner er flået væk, hvorfor driften i et større område er indstillet. Et tog er afsporet ved Rochefort-Jemelle.

I Verviers er fire personer fundet døde som følge af oversvømmelserne, oplyser myndighederne ifølge radio- og tv-stationen RTBF.

Borgmesteren i byen Aywaille siger torsdag til RTBF, at en person er omkommet.

Tidligere torsdag blev en 22-årig mand meldt omkommet i Eupen, der ligger tæt på grænsen til Tyskland, som også er ramt af oversvømmelser.

Den 22-årige forvandt ifølge lokale medier i vandmasserne på en badering, og han blev senere fundet druknet af redningsfolk.

Annonce:

Desuden er flere personer savnet. En 15-årig pige på en sommerlejr i den sydlige del af landet blev pludselig revet med af vandmasser for øjnene af sine venner, der ikke kunne gøre noget, skriver lokale medier. Hun er savnet.

Myndighederne appellerer til, at man ikke forlader sit hjem i de berørte områder af Belgien.

I Chaudfontaine efterlyser kommunen via sociale medier borgere, der måtte eje en motorbåd eller en vandscooter. Det handler om 'liv og død', skriver kommunen.

- Vores land bliver i øjeblikket ramt af nedbør i et hidtil uset omfang. Vi yder fuld støtte til alle berørte familier og lokale myndigheder. Landets redningstjenester er mobiliseret med støtte fra indenrigs- og forsvarsministeriet. Belgien kan også regne med international hjælp, skriver premierminister Alexander De Croo på Twitter.

Den franske indenrigsminister skriver torsdag på Twitter, at Frankrig har sendt 40 brandmænd til Belgien. De skal hjælpe med at evakuere borgere.

Soldater er sat ind, og det belgiske luftvåbens helikoptere er sendt i luften for at evakuere indbyggere i Vallonien.

Annonce:

Den store by Liège og regionen omkring er hårdt ramt af vandmasserne.

I Trooz sydøst for Liège melder en borger på Twitter, at hans søster og en anden person har været fanget på første sal i en bygning siden onsdag eftermiddag. Vandet stiger stadig torsdag, og de er panikslagne, skriver han.

I Theux benytter man en stor gravko til at evakuere folk, der er fanget på øvre etager. Det viser belgiske medier med videooptagelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: