Overvægtig Aarhusianer bliver model efter at have tabt halvdelen af sin kropsvægt

21-årige Mathilde fra Aarhus blev drillet for sin fedme - nu arbejder hun både som model og personlig træner - læs her, hvordan Mathilde tabte sig 63 kilo

Her kan du se Mathildes utrolige før og efter billeder. Til venstre den slanke Mathilde, som hun ser ud i dag. Og til højre Mathilde for fem år siden. (Foto: MATHILDE BROBERG / CATERS NEWS)
Her kan du se Mathildes utrolige før og efter billeder. Til venstre den slanke Mathilde, som hun ser ud i dag. Og til højre Mathilde for fem år siden. (Foto: MATHILDE BROBERG / CATERS NEWS)

For næsten fem år siden i april måned 2012 vejede Mathilde Høj Broberg 120 kilo. Men efter en teaterforestilling på efterskolen Femmøller, hvor Mathilde havde hovedrollen, så hun nogle billeder af sig fra selve forestillingen. Og det fik hende til fuldstændigt at ændre sit liv.

- Jeg tænkte. Nu er det nok. Og da jeg så billederne tænkte jeg, at jeg ikke kunne se sådan ud, når jeg skulle til at starte på gymnasiet. Så på den præcise dato den 22. april 2012  besluttede jeg mig for, at nu stoppede jeg med at være så usund og inaktiv. Jeg vidste udmærket godt, hvad der skulle til for at tabe mig - det har været en passiv kamp hele mit liv , fortæller Matilde Høj Broberg til Ekstra Bladet.  

Før 'slankekuren' eller livsstilsomlægningen, som Mathilde foretrækker at kalde det, tænkte Mathilde ikke særlig fornuftigt over sin daglige kost, der sagtens kunne løbe op i mere end 3500 kalorier om dagen. Hun fyldte sig med chips, slik, chokolade, kager, nudler og brød samt masser af junkfood ved diverse mellemmådtider og spiste gigantiske dobbeltportioner ved hvert måltid. Mathilde levede en tilværelse som 'den tykke pige' i klassen.

Min mave var på størrelse med en hest
- Min mave må have været på størrelse med en hest på det tidspunkt efter alle disse år med overspisning. Jeg spiste altid langt mere, end jeg egentlig burde, fortæller Mathilde, der i forbindelse med sin livsstilsændring fandt på nogle virkelig gode tricks til at tabe sig effektivt.

- Jeg stoppede med at spise junkfood, og jeg spiste heller ikke længere hverken chips, kager, brød, pasta, eller slik, fortæller Mathilde, der ved hovedmåltiderne også kun spiste portionsstørrelser på størrelse med en flad udstrakt hånd.

- Jeg begyndte også at spise mine måltider med en teske i stedet for med en almindelig ske. På den måde følte jeg mig mæt hurtigere. Jeg snød min hjerne til at tro, at jeg faktisk spiste mere, end jeg gjorde. Og det virkede altså godt for mig, siger Mathilde, der i løbet af de næsten fem år har tabt sig 63 kilo og er gået fra en vægt på 120 kilo til en vægt på 57 kilo.

Det var dog et lidt for markant vægttab for Mathilde.

- Jeg fandt hurtigt ud af, en så tynd krop ikke er pæn. Så begyndte jeg at styrketræne rigtig meget, spise meget mere og nu har jeg en flot, stærk og feminin krop på 67kg, fortæller Mathilde til Ekstra Bladet.

(artiklen fortsætter under billedet)

Mathilde arbejder i dag både som model og som personlig træner. (Foto: MATHILDE BROBERG / CATERS NEWS)
Mathilde arbejder i dag både som model og som personlig træner. (Foto: MATHILDE BROBERG / CATERS NEWS)
 

Drillet for at være tyk
I sit tidligere liv førte Mathildes overvægt ofte til nogle ubehagelig situationer, hvor hun blev drillet for at være tyk, og hendes sociale relationer blev begrænset, fordi hun frygtede, at hun ikke kunne følge trop med sine venner. Det har dog helt ændret sig i dag.

Mathildes flotte vægttab har også ført til, at hun i dag arbejder som personlig træner hos 'Motion og Liv' i Tranbjerg ved Aarhus. Og den 21-årige Mathilde har oven i købet også fået job som model, hvor hun poserer i blandt andet sportstøj.

Hvordan vedligeholder du din vægt?

- Jeg vedlige holder mit vægttab gennem et sundt mindset. Et sundt mindset inkluderer, at man er i balance med sig selv; sin træning og kost. Det er for mig meget vigtigt, at det ikke bliver fanatisk. Det har det været- men det bliver alt for trættende i længden. Jeg har vedligeholdt mit vægttab ved at indse, at jeg aldrig kommer til at spankulere rundt med tynde faste lår. I stedet går jeg efter at blive stærk, atletisk og ikke mindst få lov til at spise mere, fortæller Mathilde til Ekstra Bladet.

Hvordan har reaktionerne været hos dine veninder, din familie og hos f.eks. fyrene?

- Reaktionerne har været ekstremt overvældende!! Jeg har altid været en 'tom-boy'/en af gutterne, og pludselig så de mig i et andet lys. Det var ret mærkeligt, og egentlig en smule usmageligt. Folk har været sindssygt søde til at komplimentere det hele, og fortælle mig hvor godt det er for mig.

Tag altid omvejen i stedet for smutvejen
Hvilket råd vil du give til andre overvægtige piger, der ønsker at tabe sig?

- Mit bedste råd til alle der ønsker at tabe sig er at finde en, der kan guide dem, en med noget erfaring. Derudover handler det bare om at kaste sig ud i det. Jo før desto bedre. Og væbne sig med tålmodighed er sådan set også en riiiimelig god taktik    Spis mindre (én portion pr. måltid på størrelse med en udspredt hånd, du ved), vær så aktiv som overhovedet muligt. Tag omvejen i stedet for smutvejen.

Mathildes fantastiske historie er også havnet i en af Englands største aviser 'Daily Mail', der også bringer masser af før- og efter-billeder af Mathilde.

- Jeg blev pludselig kontaktet af en journalist, der havde base i New York, via Instagram, hvor jeg har 31500 følgere. Og han skrev så artiklen til Daily Mail, fortæller Mathilde.

Her ses den overvægtige Mathilde for ca. fem år siden, da hun besluttede sig for at ændre sin livsstil fuldstændigt. (Foto: MATHILDE BROBERG / CATERS NEWS)
Her ses den overvægtige Mathilde for ca. fem år siden, da hun besluttede sig for at ændre sin livsstil fuldstændigt. (Foto: MATHILDE BROBERG / CATERS NEWS)
 

 

 

1 af 3 Mathilde arbejder i dag både som model og som personlig træner. (Foto: MATHILDE BROBERG / CATERS NEWS)
2 af 3 Her ses den overvægtige Mathilde for ca. fem år siden, da hun besluttede sig for at ændre sin livsstil fuldstændigt. (Foto: MATHILDE BROBERG / CATERS NEWS)
3 af 3 Her kan du se Mathildes utrolige før og efter billeder. Til venstre den slanke Mathilde, som hun ser ud i dag. Og til højre Mathilde for fem år siden. (Foto: MATHILDE BROBERG / CATERS NEWS)
107 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere