Ovnen er brudt sammen: Afdøde ligger i kø for at blive kremeret

Revner i en krematorieovn har forsinket arbejdet på det lokale krematorium i Sønderjylland

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Medarbejderne på krematoriet i Aabenraa har normalt fri om lørdagen, men ikke i dag. Det skyldes, at krematorieovnen ikke var funktionsdygtig i sidste uge, så derfor har de måtte tage lørdagen i brug for at få indhentet noget af arbejdet.

Det skriver JydskeVestkysten.

Det var nogle revner i ovnens sten der gjorde, at man har måtte suspendere al kremering indtil ovnen var blevet repareret.

Ifølge Morten Hansen, der er administrationschef i Aabenraa sogn, så er det ikke usædvanligt med den slags nedbrud af krematorieovne.

Eurovision-legende død

Allerede i mandags, en uge efter revnerne blev konstateret, var ovnen oppe og køre igen. Men en uge uden otte daglige kremeringer, har betydet arbejdet har hobet sig lidt op i Aabenraa, hvilket vil tage omkring to-tre uger at få indhentet.

Bor man i Aabenraa eller omegn skal man ikke frygte kisten med ens kære er blevet opbevaret uforsvarligt de sidste to uges tid.

- Vi har et større kølerum, hvor langt de fleste kister er blevet opbevaret, til vi blev klar igen, men nogle enkelte kister er også blevet kørt til et krematorium i Horsens, siger Morten Hansen, der er administrationschef i Aabenraa Sogn til JydskeVestkysten.

Kvinde på plejehjem død: Måtte selv ringe til lægen

Manglen på kremering har også haft den betydning, at der er kommet forsinkelse på urne-nedsættelser, men det har man også fundet en løsning på.

- Urne-nedsættelsen er for nogles vedkommende blevet forsinket, men det er blevet ordnet i al mindelighed med de pårørende, siger Morten Hansen.

Aabenraa har ansøgt Haderslev Provsti om tilladelse til at bygge et nyt krematorium, da det nuværende ikke kan klare det stigende antal kremeringer der vil komme over de næste mange år.