OW Bunker-ansat i mafia-skandale

Nu er OW Bunker-skandalen også på italienske læber

Ved du noget om sagen - kontakt os her.

Det er ikke kun i Danmark, at myndighederne holder øje med OW Bunker; også i Italien er der lige nu fokus på det krakkede selskab.

Se også: Medie: OW Bunkers ejer kendte alt til risikable spekulationer

Således beretter flere italienske medier, at en sammensværgelse, hvor den danske medarbejde, som ikke har været nævnt tidligere i OW Bunker-skandalen, er mistænkt for sammen med kriminelle at have snydt den italienske stat for 11 million liter olie.

Solgte til et sunket skib
Konkret skulle de mistænkte have solgt diesel til tankeren Victory 1, som sank i 2013. Angiveligt har de mistænkte på den måde snydt det italienske forsvarsministerium for, hvad der svarer til 52 millioner kroner.

Samfund Bunker-bosser fik luksus-lejligheder to dage før konkurs

Ifølge flere medier er det blandt andre 'Ndrangheta, der er involveret i svindlen. 'Ndrangheta er en af mafiafamilierne, der opererer i Calabrien, som ligger lige nord for Secilien, hvor især  La Cosa Nostra-familien er kendt.

En skandale i skandalen
OW Bunker har været på alles læber siden 5. november, hvor alt ramler for OW Bunker. Det kommer frem, at der er opdaget bedrageri i datterselskabet Dynamic Oil Trading (DOT) i Singapore. Bedrageriet beløber sig til omkring 750 millioner kroner; dertil kommer, at selskabet har fundet ud af, at det har tabt cirka 900 millioner kroner på de faldende oliepriser.

Samfund Nu ruller OW Bunker-fyringerne

To dage efter er selskabet erklæret konkurs. Men her stoppet skandalen ikke. Efterfølgende er det kommet frem, at de 750 millioner i stedet henfører til en kredit, der er givet til en kunde. Ingen har taget ansvaret for denne kredit; tværtimod skyder alle skylden på hinanden.

Norda anbefalede decideret kunderne at købe aktier blot to uger inden, at OW Bunker fik økonomisk hul i skroget. Pr-foto: OW Bunker Samfund Nordea før OW Bunker-forlis: Køb!

Ved du noget om sagen - kontakt os her.

0 kommentarer
Vis kommentarer