OW Bunker sprænger novembers konkursstatistik

Især ét selskab skiller sig især ud i statistikken over konkurser i november

Pr-foto: OW Bunker
Pr-foto: OW Bunker

Antallet af konkurser blandt danske virksomheder steg et hak i november. Men især et selskab skiller sig ud i statistikken, som slår fast, at i alt 416 virksomheder måtte dreje nøglen om.

Det danske olieselskab OW Bunker indgav konkursbegæring den 7. november. Mens de fleste af virksomhederne i konkursstatistikken er små virksomheder med få eller ingen ansatte, så havde OW Bunker den næststørste omsætning i Danmark sidste år.

- Omsætningen i OW Bunker var så stor, at det vil være misvisende at tælle det med i den samlede omsætning for de selskaber, som gik konkurs i november, siger fuldmægtig Søren Dalbro fra Danmarks Statistik.

I gennemsnit havde de konkursramte virksomheder i november 2,8 millioner kroner i årlig omsætning - men her tæller OW Bunker altså ikke med. Olieselskabet havde til sammenligning en omsætning i 2013 på omkring 92 milliarder kroner.

Samlet steg antallet af konkursramte virksomheder med fem procent i november, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Over de seneste tre måneder er antallet af konkurser dog steget 40 procent - fra 832 i juni-august til 1164 i september-november. Men stigningen er ikke bekymrende, lyder det fra økonomisk konsulent i DI Michael Meineche.

- Det er tredje måned i træk med flere konkurser, efter vi ellers så et fald hen over sommeren. Langt de fleste af de virksomheder, der har måtte dreje nøglen om de seneste måneder, er dog virksomheder uden nogen ansatte, siger Michael Meineche i en kommentar.

- Antallet af konkurser har været generelt faldende de seneste år og var i august på det laveste niveau siden krisen.

- Vi ser ikke stigningen de seneste måneder som tegn på, at situationen er væsentligt forværret. Det er snarere tegn på, at vi er ved at vende tilbage til et mere normalt niveau, tilføjer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer