Oxfeldt: Grænsekontrol kan kræve 600 politifolk om dagen

Afhængigt af hvordan vagtplanerne skrues sammen for de betjente der sendes til den dansk-tyske grænse, kan den nye grænsekontrol koste helt op til 600 betjente om dagen

Ekstra Bladet er til stede ved den tyske grænse

Regeringen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen offentliggjorde tidligere i dag, at man vil indføre midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse som direkte konsekvens af, at svenskerne i dag har gjort det samme ved den danske.

Ifølge Rigspolitiet vil den nye grænsekontrol kræve, at 200 betjente er på vagt af gangen ved den dansk-tyske grænse, hvor de vil lave stikprøver blandt de rejsende.

Samtidig oplyser Rigspolitiet, at den øgede grænsekontrol vil kræve flere betjente til områderne end dem, der i forvejen udfører patruljer i grænselandet.

Se også: Så mange betjente kræver dansk grænsekontrol

Spørger man formand i Politiforbundet Claus Oxfeldt vil den nye grænsekontrol lægge yderligere pres på et politi, der allerede er i knæ.

Hør nogle tyske reaktioner på den midlertidige grænsekontrol her (Video: Ritzau)

600 mand i døgnet
- Afhængig af om man vælger at betjentene ved grænsen skal arbejde 8 eller 12 timer, kan det kræve helt op til 600 mand i døgnet at udføre grænsekontrollen, siger Claus Oxfeldt til Ekstra Bladet.

Han havde håbet på, at man ville se tiden an og vente med at indføre kontrol ved den dansk tyskegrænse.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på mine stakkels kollegaer, der har arbejdet en vis ting ud af bukserne i 2015. Det er et presset politi der bliver endnu mere presset og det skal ikke lyde som en tudekiks fra min side. Vi skal selvfølgeligt løse den opgave vi bliver stillet, men lige nu er politiet presset, lyder det fra formanden i Politiforbundet.

Se også: Griner af Løkkes grænsekontrol: 'Hvad med fuldemandsruten?'

1,6 millioner overarbejdstimer
Dansk politi har i 2015 udarbejdet en massiv overarbejdspukkel der allerede i sommer lød på mere end 1,6 millioner overarbejdstimer ifølge TV2.

En pukkel der ikke bliver mindre med den nye grænsekontrol.

- Man har arbejdet rigtigt, rigtigt meget. Mange betjente ikke har set meget til sin familie. Det har været svært at tvinge folk til at modtage overarbejdsbetaling i stedet for sine fridage. Folk har lyst til at komme hjem og holde fri med sin familie for det har der ikke været meget tid til i 2015, siger Claus Oxfeldt der fortæller at det nærmere er reglen end undtagelsen, at betjente har en arbejdsuge på omkring 60 timer.

Foreløbigt har regeringen bebudet, at man vil have midlertidiggrænsekontrol i 10 dage med mulighed for forlængelse til 20.

- De mange arbejdstimer koster nedslidning og skilsmisser, advarer Claus Oxfeldt.

Her meddelte Lars Løkke Rasmussen, at Danmark indfører kontrol på grænsen til Tyskland

Vil grænsekontrollen virke efter hensigten?

Se resultat

Vil grænsekontrollen virke efter hensigten?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen