Oxford-vaccine på vej: - Vi kender svaret om seks uger

En gruppe forskere fra Oxford University har lavet en vaccine, som de mener virker mod coronavirus. Det endelige svar har vi om seks uger

Hele verden hungrer efter en vaccine mod den forbandede coronavirus.

Og nu oplyser en række forskere fra Oxford University, at de har et svar på, om deres vaccine virker i midten af juni. Små seks uger fra nu.

Det skriver flere britiske medier heriblandt The Telegraph.

Sir John Bell, Regius Professor i Medicine på Oxford University fortæller, at hundredvis af briter nu har fået vaccinen, og så er det bare om at vente og krydse fingre.

- Der er blevet vaccineret hundredvis nu, og vi håber at få nogle signaler omkring, hvorvidt det virker eller ej i midten af juni.

Gates pumper millioner i sharia-sheiks fabrik - forventer intet retur

Fire scenarier: Sådan ender pandemien

- Nå det så er blevet godkendt, så ønsker vi ikke at bruge tid på at gå tilbage og finde ud af, hvordan vi får det ud til flest muligt på kortest tid, siger John Bell.

Derfor har Oxford Universitys hold allerede nu lavet en aftale med medicinalgiganten AstraZeneca, der skal stå for at masseproducere vaccinen.

Hvis alt går vel betyder det, at de personer i risikogruppen vil blive vaccineret først. Og gerne på verdensplan.

- Vi er meget bevidste om, at vi ikke ønsker en forsinkelse af tilgængeligheden af denne vaccine, siger han.

Onsdag fortalte de samme forskere, at vaccinen potentielt kan være klar allerede til september, hvis alt går som planlagt.  Det kræver dog godkendelser fra alverdens lægemiddelstyrelser.

Sharia-sheiken bag skandalesalg tilhører den absolutte magtelite

Mulig behandling
Samme dag fremlagde myndighederne i USA en række foreløbige resultater, der viser, at både dødeligheden og antal dage, hvor de alvorligt syge er indlagt, falder med en indsprøjtning af Remdesivir.

Trods den positive melding understregede Gilead Sciences i en pressemeddelelse samme dag, at kuren mod corona langtfra er sikker.

- Remdesivir er endnu ikke godkendt nogen steder globalt og er endnu ikke fastslået som en sikker eller effektiv behandling af Covid-19, skrev selskabet.

Dertil kommer, at de fremlagte resultater kun er foreløbige, da forsøgene på mennesker først er færdige om tidligst to uger.

Tegnell: Derfor tog vi det ikke alvorligt