Annonce:
Annonce:

P-vagt kaldt nazisvin på job: - Jeg elsker stadig mit arbejde

Selvom jobbet som p-vagt byder på lidt af hvert, er Ken Foltmar blevet så glad for det, at han har udskudt at gå på pension

Ken Foltmar er alt andet end ked af sit job som parkeringsvagt. Foto: Anne-Line Budolfsen/Avisen.dk
Ken Foltmar er alt andet end ked af sit job som parkeringsvagt. Foto: Anne-Line Budolfsen/Avisen.dk
Annonce:
Følg Samfund

Du skal jagte bøder på gader og stræder.

I alt slags vejr.

Og sure bilister skælder dig ud, hvis de finder en gul lap i forruden på deres bil.

Jobbet som parkeringsvagt kan umiddelbart virke hårdt og utaknemmeligt.

Men for 64-årige Ken Foltmar fra København er det alt andet end det.

- Jeg elsker mit arbejde. Det har givet mig en masse energi og selvtillid. Og det er utroligt, så mange søde og rare mennesker, jeg møder, siger han, da Avisen.dk møder ham i færd med at tjekke forruder ved Toldboden i København.

Ken Foltmar har arbejdet som parkeringsvagt for Europark, der i dag har skiftet navn til APCOA Parking, siden november 2016.

37 timer om ugen patruljerer han i byens kvarterer og holder øje med, at folk holder korrekt på private parkeringspladser. Ellers får de en bøde.

Ken Foltmar har allerede oplevet at blive kaldt nazisvin og pengegrisk kapital-lakaj - ja ligefrem luder.

Annonce:

Men selvom man kan blive svinet godt og grundigt til som p-vagt, så møder man også en masse dejlige mennesker, der forstår, at det bare er ens arbejde, fortæller han.

Faktisk har jobbet som parkeringsvagt overrasket ham så positivt, at Ken Foltmar har skrevet et opslag på Facebook om sin oplevelse.

- Det har betydet et vægttab på lidt over 10 kg, og et meget mere energisk menneske, der har besluttet, at han er for ung til at gå på pension, skriver han.

Læs også: Ulighed i pensionsopsparing: Fra nul kroner til flere millioner

- Hvis vi mødes derude, så send et smil. Det gør dagen bedre for os p-vagter, lyder opfordringen fra Ken Foltmar, der har fået et væld af positive kommentarer for sit opslag.

Søgte 475 jobs
Ken Foltmar blev for et par år siden fyret efter 38 år i IT branchen. De sidste 12 år havde han siddet som teamleder hos computer-selskabet IBM, men nedskæringer ramte ham og en gruppe ældre kolleger. Nu skulle han finde på noget nyt.

Annonce:

På ét år skrev han 475 ansøgninger og kom til 20 samtaler, men uden held.

- Jeg har aldrig skrevet min alder på mine ansøgninger, og til samtalerne må de ikke sige, at det er et problem. Men man fornemmer det alligevel hurtigt, og det er virkelig frustrerende. Ingen ville have mig, siger Ken Foltmar.

Han bor på Amager med sin kone og har tre voksne børn.

Det lykkedes ham at få en midlertidig stilling som bogholder hos Arriva, og han har også pakket chokolade på Toms. Men da muligheden for at blive parkeringsvagt på fuld tid bød sig, slog han til.

- Jeg var meget spændt på det i begyndelsen, fordi man har hørt så meget dårligt om det. At folk hader p-vagter. Men det er slet ikke så slemt. Der er utroligt mange søde mennesker, der accepterer, at de har dummet sig, og så får man en lille hyggesnak, siger Ken Foltmar.

Annonce:

Udskudt sin pension
Faktisk nyder Ken Foltmar sit job som parkeringsvagt så meget, at han for nyligt valgte at udskyde sin pension. Tilbuddet kom i et brev ind ad døren for et par måneder siden.

Læs også: Ny pensionsaftale: Det betyder den for dig

- Jeg takkede nej. De har sagt, at de vil have mig til, jeg bliver 70 år, og jeg føler mig slet ikke gammel endnu, siger han.

På en uge går han over 80 kilometer, og på seks måneder har han tabt sig 10 kilo. Ken Foltmar nyder at være ude i den friske luft, og så har han læst lidt op på Københavns historie i diverse guidebøger.

 - Jeg elsker at snakke, og jeg er opvokset i København. Så jeg vil da godt bruge et par minutter på at forklare de mange søde turister, hvordan de kommer rundt i byen, siger Ken Foltmar.

Han har mange eksempler på gode oplevelser i p-vagt uniformen.

Engang fik han et kram af en lastbilchauffør, da han sagde, at det var lidt koldt. Og en bilist løb for nyligt efter ham og råbte “tak for gaven!” da han havde lagt en p-skive i hans forrude.

Annonce:

- Folk er også flinke til at låne mig et toilet på et hotel eller i en forretning, og nogle gange får jeg lige en kop kaffe eller kakao med. Det er dejligt, siger Ken Foltmar.

Vi er ikke dumme svin
Men når Københavns bilister ikke viser sig fra deres bedste side, har Ken Foltmar heldigvis en del psykisk overskud at trække på.

Ved siden af jobbet som parkeringsvagt arbejder han nemlig 15-20 timer om ugen for DBU København med at finde fodbolddommere og udvikle dem.

De mange års erfaring fra fodboldverdenen har hjulpet ham meget i forhold til konflikthåndtering, fortæller han.

På sin allerførste vagt alene gav han en bøde til en mand, hvis forretningsmøde var trukket ud.

Læs også: Ingen gulerod virker: Danskerne vil ikke være længere tid på arbejdsmarkedet

'Nazisvin', endte den travle forretningsmand med at råbe efter Ken Foltmar.

Annonce:

 - En hurtig bemærkning tilbage kan nogle gange redde situationen ligesom i fodbold. Ellers ryger det ind af det ene øre og ud af det andet. Jeg prøver altid at forklare reglerne stille og roligt, og går lidt væk, hvis det bliver for meget, siger han.

Det er hans oplevelse, at de færreste læser skiltene, og han bemærker, at man aldrig ville svine en politibetjent til på samme måde.

- Men det er jo i princippet det samme vi laver, nemlig sørger for, at folk overholder færdselsregler, siger Ken Foltmar og fortsætter:

- Vi er ikke nogle dumme svin. Vi kunne skrive mange flere bøder, det er jeg sikker på.

Skal han komme med en opfordring til danskerne, så han da også gerne, at de smilte noget mere:

- Danskerne ser sure ud - specielt københavnerne. Derfor er det skønt, når man kan tvinge et lille forsigtigt smil frem, fastslår den glade p-vagt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: