P-vagt parkerede på fortov og cykelsti og uddelte bøde

En parkeringsvagt fra Q-park fandt det åbenbart ikke nødvendigt at overholde færdselsloven, da han skulle udskrive en bøde

At havariblinket er tændt, er ifølge færdselsloven ikke en undskyldning for tilsyneladende at parkere ulovligt. Foto: Privatfoto
At havariblinket er tændt, er ifølge færdselsloven ikke en undskyldning for tilsyneladende at parkere ulovligt. Foto: Privatfoto

Trangen til at udskrive en bøde på den nette sum af 750 kroner var tilsyneladende så stor, at en p-vagt fra firmaet Q-Park ikke havde tid til selv at parkere lovligt.

I Kolding Kommune er det nemlig ulovligt at parkere på fortovet, og synet forargede da også Thorsten Christensen, der fredag 7. juli tog billedet i Kolding.

- Mens jeg holder for rødt på Bredgade, ser jeg bilen fra Q-Park, der holder parkeret inde over både cykelsti og fortov. Det er jo grotesk. Hvis man skal håndhæve regler, skal man naturligvis selv overholde dem, siger Thorsten Christensen.

Se også: P-vagter parkerede ulovligt på handicapplads: 'Slet ikke i orden'

Og den ivrige Q-Park-medarbejder havde tydeligvis travlt, fortæller koldingenseren.

- Han står lidt længere nede ad vejen og er ved at skrive en bøde til en anden bil. Moral er godt, men dobbeltmoral er åbenbart dobbelt så godt, siger Thorsten Christensen.

Ikke i orden
Hos Q-Park er man heller ikke imponeret over sin medarbejders parkering.

- Som du fremlægger det, og som jeg kan se det på billedet, så ser det ud til at være en ulovlig parkering. Det er selvfølgelig ikke i orden, og jeg vil da håbe, at Kolding Kommune har p-vagter, der har givet ham en bøde, siger Alex Pedersen, administrerende direktør i Q-Park.

Se også: Bilist kaldte p-vagt 'idiot': Hun følte sig truet og ringede til politiet

De ansatte p-vagter skal nemlig overholde færdselsloven, når de er på arbejde, lyder det fra direktøren.

- I morgen vil jeg tage fat i min driftschef og høre, hvem der har lavet den parkering og få en snak med ham. Færdselsloven skal naturligvis følges til punkt og prikke, og jeg kan da godt forstå, at han har følt sig provokeret af synet af en p-vagt i færd med at skrive en bøde, mens han selv holder ulovligt parkeret, siger Alex Pedersen.

'I ville savne os'
Men selvom mange bilister elsker at hade p-vagter, så ville vi savne dem, hvis ikke de var her, mener den administrerende direktør.

- Byerne ville gro til i biler, hvis ikke der var p-vagter. Man har set det blandt andet i Hjørring, at hvis der ikke er kontrol, så begynder folk at parkere over det hele og til fare. Så i ville savne os, hvis vi ikke var der, siger Alex Pedersen.

I november sidste år blev to Q-Park-ansatte snuppet i at have parkeret ulovligt på en handicapplads ved DR Byen i København. Og sådan noget må ikke ske, men de har fået mange nye medarbejdere på det seneste, fortæller Alex Pedersen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen