Påske-knaldet af politiet

Onsdag startede politiet en omfattende påskekontrol i trafikken. 1282 personer er allerede knaldet i Sydsjælland og på Lolland-Falster

Flere er blevet knaldet i påsketrafikken. Nogle kørte for stærkt, mens andre havde fået en tår over tørsten. Foto: Mogens Flindt/ Polfoto
Flere er blevet knaldet i påsketrafikken. Nogle kørte for stærkt, mens andre havde fået en tår over tørsten. Foto: Mogens Flindt/ Polfoto

Ved du noget om påsketrafikken, eller er du blevet taget i kontrollen? Tip os på mail 1224@eb.dk eller send sms til 1224 (alm. sms-takst)

Påskens første helligdag starter dårligt ud for tusindvis af danskere.

Onsdag blev 1259 personer nemlig knaldet i at køre for stærkt i Sydsjælland og på Lolland-Falster. Fire har indtil videre kørt alkoholpåvirket.

Erik Mather, leder af færdselspolitiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, er skuffet over det høje antal.

- Jeg synes egentlig, at det er sådan lidt nedslående, når nu man tænker på, at man i forskellige fora har opfordret til at køre forsigtigt og tage hensyn, fordi der er mange trafikanter på vejene.

Se også: Sådan undgår du den værste påsketrafik

Og flere har slet ikke forstået budskabet. Politiet måtte nemlig stoppe bilister, der kørte både 203 km/t og 192 km/t. Også selvom danskerne efterhånden er blevet opmærksomme på, at der er ekstra kontrol ved højtider, fortæller Erik Mather.

Påskefrokost-bilister

Med en overstået rejsedag står de næste dage i stedet påskefrokost-bilister. Og Erik Mather håber, at folk vil lade bilnøglerne blive i lommen, hvis de har fået en tår over tørsten.

Onsdag og Skærtorsdag i næste uge blive de værste rejsedage, oplyser Vejdirektoratet. (Foto: Per Rasmussen) Samfund - 19. mar. 2016 - kl. 11:09 Advarsel om tæt trafik i påskedagene

- Vi håber, at folk er blevet gjort så opmærksomme på vores landsdækkende påskekontrol, at man husker at tænke over, at når man nu kommer i et godt lag til en påskefrokost, så skal man lade bilnøglerne blive i lommen, hvis man har drukket lidt for meget, siger han.

- Men lur mig. Hvis man tænker på de andre år, så skal der nok komme nogle stykker alligevel.

Også i Jylland kører folk for stærkt. På bare fire timer blev hele 2.800 biler snuppet i at køre for hurtigt på motorvejen ved Nørresundby i nordjylland. Ekstra Bladet var med en fotovogn på arbejde onsdag. (Video: Rene Schütze)

113 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere