Påsken slutter med masser af varme

Hvis man kan lide typisk forårsvejr, kan man se frem til højere temperaturer og mindre nedbør i løbet af ugen

Temperaturerne bliver mandag helt op til 12 grader dog varmest i de østlige egne. (Foto: Joachim Adrian)
Temperaturerne bliver mandag helt op til 12 grader dog varmest i de østlige egne. (Foto: Joachim Adrian)
Følg Samfund

Påskeferien går på hæld for de fleste, og der bliver lidt sol til at starte arbejdsugen med for det arbejdende folk, hvis man da bor i bestemte dele af landet.

Der er dog også udsigt til regn, lyder det fra DMI.

- Mandag kan der godt komme nogen eller en del sol på Bornholm og i de østlige egne. Desværre for jyderne bliver de først ramt af lidt regn, men det ustabile vejr kommer til at gå ud over de fleste de næste par dage, siger vagtchef ved DMI Mette Wagner.

Temperaturerne bliver mandag helt op til 12 grader dog varmest i de østlige egne.

Og hvis man mandag stadig nyder ferien, skulle vinden invitere til drageflyvning. Den bliver jævn til hård fra syd og sydøst og ved kysterne stedvis op til kuling, inden den mandag aften for alvor tager til.

I det vestlige Jylland kan man endda forberede sig på, at der kommer kraftige vindstød langs vestkysten. Vindstødene vil i løbet af mandag aften nå stormstyrke.

- Men det er dog ikke noget, de ikke er vant til derude. Desuden er det først fra klokken 20 i aften, at vinden for alvor tager fat, så det er først senere, der er varslet stormstyrke, siger Mette Wagner.

Men det ustabile vejr skulle gerne slå om i varme og sol, som ugen skrider frem, så foråret viser rettidig omhu og finder vej til Danmark sidst på ugen.

- Når vi først når frem til torsdag og fredag, bliver det mest tørt, og der bliver mulighed for en hel del sol. Så det er jo dejligt og forårsagtigt, siger Mette Wagner, der dog understreger, at det er svært at spå om vejret sidst på ugen.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+