Påsketrafik: Det kan du forvente på 'Store hjemrejsedag'

Rejsemylder og vejarbejde skaber tæt trafik og risiko for kø 2. påskedag

2. påskedag byder på tæt trafik i østgående retning. Polfoto.
2. påskedag byder på tæt trafik i østgående retning. Polfoto.

Påskemætte danskere må væbne sig med tålmodighed, når de bevæger sig ud i trafikken på Store hjemrejsedag.

På påskens sidste dag rejser de fleste, ifølge Vejdirektoratet, fra påskebesøg i Jylland og hjem til Sjælland. Og traditionen tro bliver dette års 2. påskedag præget af tæt trafik og kødannelser.

- Vi forventer bestemt tæt trafik fra Jylland mod Sjælland. Vores erfaringer med trafikken 2. påskedag er, at den især er tæt mellem 12 og 18, fortæller Mette Nedergaard, som er konsulent i Vejdirektoratet.

Trafikken vil særligt være tæt over Storebæltsbroen og ved Odden, hvor færgerne er godt fyldte.

- Hvis man vil bevæge sig uden om myldretrafikken, vil jeg anbefale, at man kører om morgenen eller sent på aftenen, siger Mette Nedergaard.

Vejarbejde giver problemer
I fredags skabte vejarbejde på E20 Køge Bugt Motorvejen en kilometer-lang kø, og meget tyder på, at vejarbejdet igen vil skabe problemer i morgen.

- Vejarbejdet har skabt mere kø i påskedagene, end vi havde forventet. På hjemrejsedagen mandag vil det helt sikkert også give nogle udfordringer. Der er kun et kørespor på vestmotorvejen op til køgekrydset, så man skal virkelig væbne sig med tålmodighed eller finde en anden vej at køre, fortæller Mette Nederland fra Vejdirektoratet.

For at undgå køen ved Køge Bugt Motorvejen kan man med fordel køre fra ved Sorø eller Ringsted og fortsætte ad Holbækmotorvejen ind mod København, hvis det er den vej, man skal.

Det er i dette område, at der i øjeblikket er stor kødannelse (Foto: Google Maps) Samfund - 3. apr. 2015 - kl. 13:25 Påskekaos i trafikken: Vejarbejde skaber lang kø på motorvej

Slut med sporarbejde
Hvis alt går efter planen, kører togene igen normalt fra klokken 10. Banedanmark har  haft gang i det helt store sporarbejde i påskedagene, og det har betydet længere rejsetider og skift mellem tog og togbusser.

Ifølge Banedanmark forventer man, at sporarbejdet er færdigt som planlagt.

- Det, der er meldt ud sidst, det holder. Det er planen, at togene kører normalt klokken 10, og der er ikke noget, der tyder på andet, oplyser pressevagten hos Banedanmark.

DSB anbefaler, at man orienterer sig på Rejseplanen eller DSB's hjemmeside, hvor de helt små detaljer om sporarbejderne er opdaterede.

Se også: Stor guide: Her risikerer du rejse-helvede i påsken

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere