Påstår at kunne helbrede kræft: - Det er svindel og humbug

Alternative behandlere i Aarhus påstår at kunne helbrede kræft med hjælp fra sukkerpiller og ændrede tankemønstre, men det er ifølge en ekspert 'det rene ævl'

Hør, hvad behandleren havde at sige til 'Kanal 5 afslører’-muldvarpen her. Video: Discovery Networks Danmark
Følg Samfund

Kræft rammer personer, der er for søde mod andre. Og jo mere egoistisk man er, jo hurtigere kan man få kræften til at forsvinde igen.

Det påstår alternative kræftbehandlere fra det alternative behandlingscenter Lotus Health Care i Aarhus i programmet 'Kanal 5 afslører', der vises onsdag aften.

Men der findes ingen beviser for påstanden, hvis man spørger Kræftens Bekæmpelse.

- Det er det rene ævl, siger cheflæge i Kræftens Bekæmpelse Niels Kroman.

I programmet henvender en såkaldt muldvarp sig til Lotus Health Care og fortæller, at hun har fået konstateret kræft. Kvinden er ifølge en lægelig undersøgelse sund, rask og 100 procent kræftfri. Alligevel får hun hos Lotus Health Care at vide, at hun har kræft.

Arvelig tankegang
Og kræften skyldes hverken usund livsstil eller arvelige gener, men dårlige tankemønstre, mener de alternative behandlere på stedet.

- Jeg har aldrig fundet beviser for, at kemo hjælper, siger en alternativ behandler i programmet.

- Hos alle de kræftramte, vi har coachet i deres kræftforløb, har vi set det samme tankemønster gå igen: De passer ikke på sig selv og hjælper ofte andre.

- Det er tankegangen, der er arvelig, og derfor får man sygdommen. Hvis du ændrer din måde at tænke på, kan du sørge for, at det går væk.

Behandleren fortæller blandt andet, at kræft i venstre side af kroppen er værre end i højre side.

Men ingen af påstandene har hold i sandheden, siger cheflægen.

- Der er rigtig mange ting i det her, der ryster mig, lyder det fra Niels Kroman.

- Det er svindel og humbug. Det er slet ikke sådan her, at kræft det opstår (dårlige tankemønstre, red.) Og selvfølgelig er det lige så farligt at have kræft i den ene side af kroppen som i den anden.

Sælger sukkerpiller
Ud over at ændre tankemønster opfordrer Lotus Health Care syge patienter til at købe nogle bestemte piller, som skal hjælpe dem.

Men efter at have været forbi et laboratorium står det klart, at pillerne ikke indeholder andet end sukker.

- Det er jo forfærdeligt, at der er nogle mennesker, der sidder og lukker sådan noget sludder, ja, kvaksalveri, ud, siger cheflægen i programmet.

Da journalisterne i programmet konfronterer Lotus Health Care, reagerer de ansatte ved at smide journalisterne ud. Behandlingscentret har heller ikke efterfølgende ønsket at kommentere sagen.

Ekstra Bladet ville gerne have hørt behandlingscentret, hvordan behandlere kunne erklære en rask kvinde syg, og hvordan stedet forholder sig til anklagerne, men Lotus Health Care ønsker ikke at kommentere sagen. Begrundelsen er, at de endnu ikke har set programmet. Det er ifølge Kanal 5 ikke rigtigt. Her oplyser man, at stedet har fået tilsendt optagelserne.

I Danmark er der registreret cirka 2700 alternative behandlere.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+