Pædagoger bz'er rådhuskantine

Udsigten til en tociftret millionbesparelse har fået pædagoger i 330 institutioner i København til at nedlægge arbejdet i dag - i stedet indtager de rådhusets kantine

Kantinen på Københavns Rådhus bliver indtaget af pædagoger, der mener, politikerne tager brødet ud af munden på dem. (Foto: Jakob Jørgensen)
Kantinen på Københavns Rådhus bliver indtaget af pædagoger, der mener, politikerne tager brødet ud af munden på dem. (Foto: Jakob Jørgensen)

De ansatte på Københavns Rådhus skal gå tidligt til frokost i dag, hvis de vil sikre sig en plads. For pædagogerne i 330 institutioner i kommunen strejker, og derfor udnytter pædagogerne chancen for at spise der, hvor politikerne plejer at indtage frokost:

- De tager brødet ud af munden på os, så nu tager vi det ud af munden på dem, siger Katrine Dauscha til ekstrabladet.dk.

Hun er souschef i en integreretet institution i København, men bruger i stedet dagen sammen med pædagogkolleger på at besætte rådhusets kantine.

- Det er vigtigt at gøre opmærksom på, hvilke besparelser, vi står over for på børn- og ungeområdet, siger Katrine Dauscha.

Pædagogerne frygter, at den såkaldte kompensationspulje på 47,7 mio. kroner som varslet bliver nedlagt. Desuden er der i det nye budget udsigt til generelle besparelser på knap tre procent i gennemsnit pr. institution.

På omkring 330 daginstitutioner nedlagde pædagogerne arbejdet fra morgenstunden - men har på et møde i dag besluttet at genoptage arbejdet onsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere