Pak parasollen væk og find regnslaget frem: Sommerdage på pause

De kommende dage vil stadig være varme, men vejret bliver ustadig, og det kommer til at være overskyet og med byger

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Knapt har man nået at vænne sig til den vilde varme i Danmark, før klassiske danske tilstande indtræffer igen.

Sommerdagene bliver nemlig sat på pause, og det kommer til at regne og tordne.

Vi stadig kan forvente temperaturer mellem 20 og 25 grader, men at vi må affinde os med, at det kommer til at regne, og at der bliver langt mellem solstrålerne.

- Varmen behøver vi ikke skrue ned for, men der kommer lidt mere vand. Det bliver især som byger, som kan være med torden, lyder det fra vagthavende meterolog ved DMI Bolette Brødsgaard.

- Vejret bliver helt klart lidt mere ustadigt, men det er der nok mange, som ikke har så meget imod, hvis man har lidt have eller kender nogle landmænd. Der kan det jo være meget godt med lidt vand.

Har man planer om en strandtur eller havehygge i morgen, må man nok skyde en hvid pind efter dem. Søndagen kommer nemlig til at stå i bygernes tegn.

- Præcis i morgen kan der fortsat komme nogle byger. Ikke skybrudsagtige byger, men de kan godt være kraftige, og der kan komme et enkelt tordenbrag ud af det, siger hun.

Det bedste vejr kommer mand til at kunne finde i Nordjylland og ved Vestkysten. Værst bliver det i Nordsjælland og i Aarhus.

- Men det bliver jo ikke super dårligt nogle steder. Det er bare der, det bliver lidt mere skyet end så mange andre steder, lyder det fra den vagthavende metereolog.

Hold ud til weekenden!
Hvis vintertøjet allerede er lagt på loftet, er den gode nyhed heldigvis, at maj måneds solskinsdage vender tilbage i weekenden.

- Lige i øjeblikket ser det ud som om, at sidst på ugen vil blive god. Måske torsdag og i hvert fald fredag vil blive med noget sol og noget godt vejr, så man bare kan gå lige ud af sin hoveddør, når man skal afsted om morgenen, lyder det fra Bolette Brødsgaard fra DMI.

32 kommentarer
Vis kommentarer