Pakistan henretter seks - 8.000 venter

Ingen af de henrettede har forbindelse til sidste uges skolemassakre i Peshawar

Pakistan har søndag hængt fire militante islamister, efter at landet sidste uge genindførte dødsstraffen.

Dødsstraf blev igen en realitet i Pakistan, da en massakre på en skole tirsdag kostede 132 børn og ni andre livet.

Ingen af de henrettede har dog forbindelse til skolemassakren, som Pakistans Taliban har taget ansvaret for, og nogle kommentatorer mener, at henrettelserne er et forsøg på at fjerne fokus fra, at ingen endnu er blevet draget til ansvar i sagen om skoleangrebet.

De militante islamister blev henrettet ved Faisalabad-fængslet for deres rolle i et angreb på den tidligere præsident Pervez Musharraf, oplyser en topembedsmand ifølge Reuters.

Det er det andet sæt af henrettelser siden genoptagelsen af dødsstraf. Fredag blev to andre henrettet ved det samme fængsel.

Ifølge anonyme embedsfolk er der flere henrettelser på vej på trods af, at FN har opfordret pakistanerne til det modsatte.

Hængning er aldrig blevet slettet fra den pakistanske lovbog, og dommere har idømt kriminelle dødsstraf, selvom der fra 2008 og frem til sidste uge har været et de facto-moratorium mod civile henrettelser.

Menneskerettighedsgruppen Amnesty International vurderer, at Pakistan har flere end 8000 indsatte på dødsgangen.

Tilhængere af dødsstraffen i Pakistan har argumenteret for genindførslen, da de ser det som et effektivt våben i kampen mod militante grupper.

Pakistans Taliban har sagt, at angrebet på skolen i Peshawar var hævn for deres dræbte krigere og deres familier i det nordvestlige Pakistan. Gruppen varslede samtidig, at der ville komme flere lignende angreb.

Det pakistanske militær har siden skoleangrebet gennemført flere angreb på militante i landet.

0 kommentarer
Vis kommentarer