Pakke-kaos fortsætter frem mod jul: Kunderne køber ikke noget

De små kiosker, hvor pakker bliver leveret til afhentning, er helt fyldt op med danskernes julegaver. Det giver dog ikke et meget større salg i butikken, at folk henter pakker hos dem

Pakkerne fylder stadig meget hos Ole Dahl på Spillecafé Vinderhjørnet. Foto: Anthon Unger
Pakkerne fylder stadig meget hos Ole Dahl på Spillecafé Vinderhjørnet. Foto: Anthon Unger

Hurtigt ind og hurtigt ud.

Sådan foregår det, når danskerne henter deres julegaver hos pakkeshopper rundt omkring.

I dagene efter Black Friday talte Ekstra Bladet med Ole Dahl, som driver Spillecaféen Vinderhjørnet på Vesterbro. Han fik dagligt tilsendt enormt mange pakker, som fyldte godt op på den lille spillecafé.

Se også: Kaos efter Black Friday: Vi kan kun holde til det her i en uge

Håbet var dengang, at der ville komme lidt ro på mellem Black Friday og jul, så de kunne nå at få tyndet lidt ud i pakkerne, før det store ræs op mod jul.

Det skete dog ikke. Pakkerne fortsatte bare med at komme, så det er status quo på spillestedet, som må leve med at gå rundt blandt stabler af pakker hele dagen.

Får ikke meget for det
Hver pakke giver fire kroner til pakkeshoppen, så det er ikke meget, de små steder tjener på at være pakkeshop.

Tanken bag valget er, at det får mennesker i butikken, og at de så lige køber noget andet med. Men det gør de bare ikke, når der er så travlt.

- Resten af året gør de, men her er der simpelthen for travlt, så folk har ikke tid til at købe noget andet. Og vi har heller ikke tid til at tage os ordentligt af de andre kunder, selv om vi prøver på det.

- Det skal jo helst ikke overtage butikken. Det skal være en del af butikken, siger Ole Dahl.

Erol Coban driver Minimarked på Enghavevej, hvor pakkerne også må stå blandt varerne, fordi der ikke er plads til flere. Foto: Anthon Unger
Erol Coban driver Minimarked på Enghavevej, hvor pakkerne også må stå blandt varerne, fordi der ikke er plads til flere. Foto: Anthon Unger
 

Erol Coban har en lille kiosk på Enghavevej, hvor han får leveret pakker fra pakkeleverandørerne Dao og Bring. Han kan også mærke, at kunder kun kommer for at hente pakkerne, og slet ikke bruger tid på at købe andet.

- Nogle gange køber de cigaretter eller noget andet, men det er ikke mange. De kommer bare og tager pakkerne, og så går de.

- Det var derfor, at vi ville tage pakkerne, for det kunne jo være, at de kommer og køber noget, men det er ikke engang ti procent, der køber noget, siger han.

Julegaver fra nettet
En af de mange, mange danskere, som køber julegaverne på nettet, er Nikolaj Jensen. Ekstra Bladet møder ham hos Vinderhjørnet, hvor han netop har hentet sin pakke.

- Det er faktisk af erfaring fra sidste år, for der var jeg sgu lidt stresset til sidst med gavekøb. Så tænkte jeg i ugen op til, 'hvorfor købte jeg dem ikke bare på nettet?'

- Det er også, fordi at det nogle gange er svært at få de ting, som nogen har ønsket sig, i butikkerne. Så står man til sidst og kan ikke få det, man gerne vil give, siger han.

Nikolaj Jensen har indtil videre bestilt to pakker, men han ved endnu ikke, om resten af juleindkøbene skal klares på nettet. Foto: Anthon Unger
Nikolaj Jensen har indtil videre bestilt to pakker, men han ved endnu ikke, om resten af juleindkøbene skal klares på nettet. Foto: Anthon Unger

--------- SPLIT ELEMENT ---------

GLS: Hent dine pakker hurtigt

Direktør hos GLS Karsten Klitmøller fortæller, at de sender 33 procent flere pakker, end de gjorde sidste år på samme tid. Pakkeshopperne har aftalt en kapacitet, så de på forhånd ved, hvor mange de kan tage.

Bliver en pakkeshop fyldt op, så sender de i stedet pakkerne til en anden pakkeshop i området.

Det samme system bruger Dao og Bring, og Erol Coban modtager derfor mange pakker fra andre steder, som så ender hos ham.

Desuden har GLS et nyt system i år, hvor de sender en sms til modtageren om, at de kan ændre leveringstypen eller adressen, hvis der ikke er nogen ledig pakkeshop i nærheden.

- Det bedste middel mod mange pakker er, når modtager henter sine pakker hurtigt, siger Karsten Klitmøller.

356 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere