Pandora giver Kasi en på smykkeskrinet: Han har fået 400 mio.

Kasi Jesper har fået en pose penge og får ikke flere, lyder det fra Pandora

Smykkekoncernen Pandora har nu gjort regningen endelig op for mellemværendet med Jesper 'Kasi' Nielsen, og det er formentlig ikke en besked, som den tidligere håndboldkonge bliver synderlig glad for.

Da Jesper ' Kasi' i 2010 solgte sine andele i selskabet Pandora Central Western Europe (CWE) til Pandora, blev der indgået en såkaldt earnout-aftale med smykkekoncernen.

Aftalen betyder i store træk, at Kasi-Jesper skal forgyldes, alt efter hvordan udviklingen gik sidste år i CWE, og denne lodseddel er nu gjort op.

Jesper Nielsen har stort set bundet alle sine danske selskaber op på denne lodseddel, som han senest selv har værdisat til 753 millioner kroner. Men Pandora mener ikke, at han skal have en krone.

Pandora har netop offentliggjort dets regnskab for 2014. Og ud over det viser et rekordresultat på 3,1 milliarder kroner, bliver det også offentliggjort, at smykkekoncernen ikke vil give Kasi-Jesper en krone.

- Den står til et nul, som den har gjort et stykke tid, og det er et udtryk for, at det er sådan udviklingen har været i den forretning, som vi overtog fra Jesper Nielsen, siger Jakob Risom, presseansvarlig i Pandora.

- Jesper Nielsen mener, at det er millionforretning, som han har bygget op. Så overtager I det, og nu er det intet værd. Hvordan kan det være?

- Man skal huske på, at Jesper Nielsen allerede har fået 400 millioner. Jeg ved godt, at han fremstiller det, som om han har fået nul. Derudover har der ligget nogle forventninger til fremtiden, som desværre ikke er blevet indfriet. Vi så gerne, at de var blevet indfriet, fordi det også havde gavnet os.

- Hvordan kan det være, at der er så stor forskel på forventningerne?

- Der har været et øget salg, men man kan sige, at det øgede salg ikke var nok til, at vi ramte de forholdsvis ambitiøse mål, der blev sat på det tidspunkt aftalen blev indgået.

- Havde I skruet forventningerne for højt op?

- Set i bakspejlet har forventningerne nok været for høje. 2010 var nok et af højdepunkterne, og siden har det været lidt mere vanskeligt i Europa og selvfølgelig også i Tyskland. Set i det lys var forventningerne jo for høje, men det var jo forventninger, som både vi og Jesper blev enige om.

Han har truet flere gange med en retssag. Hvordan tager I det?

- Vores earn-out-aftale er fortrolig, så vi kan ikke udtale os i detaljer, men der er selvfølgelig klare aftaler, om hvordan man opgør værdien af den her earnout, som er en ekstrabetaling i forhold til, hvad han ellers har fået. Man kan altid slæbe nogen i retten, og det må vi så tage, som det kommer.

Jesper 'Kasi' Nielsen er indtil videre ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær