Pape smider Tibet-bombe: Alle kinesiske statsbesøg skal undersøges

Justitsministeren udvider nu undersøgelsen til at gælde tilbage fra 1995

Alle kinesiske statsbesøg i Danmark siden 1995 skal undersøges.

Det oplyser Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse via Justitsministeriet.

I forlængelse af pressemødet skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse, at 'den taktiske befaling rejser spørgsmål ved politiets håndtering af mulige demonstrationer under det pågældende besøg. Endvidere er Justitsministeriet i forbindelse med pressehenvendelser blevet bekendt med oplysninger om, at der er rejst spørgsmål om politiets håndtering af demonstrationer i forbindelse med officielle kinesiske besøg i 1995 og 2002,'

- Tibetsagen var i forvejen en skandale, og nu viser det sig måske at stikke endnu dybere. Derfor har jeg besluttet, at der skal gennemføres en kommissionsundersøgelse af forholdene omkring samtlige kinesiske besøg tilbage til i hvert fald 1995, siger Søren Pape Poulsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi kan ikke stoppe arbejdet, før vi har fået belyst hvert et hjørne, så tilliden til vores politi kan genskabes. Samtidig har jeg i dag bedt rigspolitichefen og PET-chefen om en redegørelse for de tiltag, der allerede er taget og bør tages på baggrund af Tibetkommissionen og de nye oplysninger, der er kommet frem. Myndighederne skal kort sagt sikre, at det her aldrig sker igen.

Foruden udvidelsen af Tibetundersøgelsen vil justitsministeren også have undersøgt, hvordan PET, politiet og anklagemyndigheden har håndteret data i forbindelse med sagen.

Det skal en ekstern part nu undersøge.

Det sker efter, at der den seneste tid har været en række sager, hvor der har været hård kritik af myndighedernes håndtering af dataen.

Blandt andet Rigspolitiets opbevaring af mails i Tibetsagen og PET’s sletning af oplysninger. Undersøgelsen skal omhandle opbevaringen, sikkerheden, håndteringen og behandlingen af data i politiet, PET og anklagemyndigheden, oplyser justitsministeriet.

176 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere