Par sagsøger fertilitetsklinik: Fik asiatisk barn

- Jeg begyndte at tænke, 'har min kone været mig utro?' Hvad i alverden foregår der?'

Efter et par år begyndte parrets datter at udvikle asiatiske træk. En DNA prøve viste, at Drew Wasilewski ikke kunne være pigens far. Foto: Colourbox
Efter et par år begyndte parrets datter at udvikle asiatiske træk. En DNA prøve viste, at Drew Wasilewski ikke kunne være pigens far. Foto: Colourbox
Følg Samfund

Et par fra New Jersey i USA har valgt at lægge sag an mod fertilitetsklinikken, hvor de blev kunstigt befrugtet i 2012.

Kristina Koedderich og Drew Wasilewski, som i dag er blevet skilt, brugte en halv million dollars - omkring 3,4 millioner kroner - på behandlingen hos Institute for Reproductive Medicine and Science.

Året efter kom deres længe ønskede datter til verden. Men efter et par år begyndte Kristina Koedderich og Drew Wasilewski at bemærke, at pigen udviklede, hvad der lignede asiatiske træk.

Det fortæller parrets advokat, David Mazie, til New York Post.

Kan ikke være faren
I 2015 fik parret foretaget en DNA-test, som viste, at der var '0 procent sandsynlighed' for, at Drew Wasilewski kunne være barnets far.

I sidste måned beordrede en dommer klinikken at udlevere en liste over de mænd, der donerede sæd omkring det tidspunkt, hvor parret var i behandling. på den måde håber de at finde frem til datterens biologiske far, så de kan få mere at vide mere om hendes genetiske ophav. Forældrene ønsker desuden at få svar på, om Drew Wasilewskis sæd er blevet brugt i en anden kvindes fertilitetsbehandling.

Kristina Koedderich, 47, og Drew Wasilewski, 49, fortæller til New York Post, at hele situationen tærede så meget på deres forhold, at de endte med at blive skilt.

- Hospitalet sagde, at det ikke kunne ske, at der ikke var nogen fejl fra deres side. Så jeg begyndte at tænke, 'har min kone været mig utro?' Hvad i alverden foregår der?' siger han.

'Hvor har I adopteret hende?'
Datteren blev født seks uger for tidligt i 2013 og var indlagt på neonatal-afdelingen i et par uger efter fødslen. Allerede da tænkte parret ved sig selv, at hun så asiatisk ud, men de slog det hen og var bare glade for at være blevet forældre til et sundt, raskt og smukt barn.

Men efter et par år begyndte datterens udseende at blive bemærket af fremmede, og det var ekstremt ubehageligt for ægteparret.

- Hvor vi end gik hen, kunne selv fremmede finde på at sige: 'Hvor har I adopteret hende?' siger Kristina Koedderich.

- Vi forsøgte at ignorere det, og gav dem et blik for at få dem til at stoppe med at stille spørgsmål - foran børnene, supplerer Drew Wasilewski.

Som et mareridt
Parret har også en søn på 10 år, der er kommet til verden ved hjælp af fertilitetsbehandlinger, men ikke ved kunstig befrugtning. Han ligner i højere grad sine forældre, og når folk ser de to børn sammen, fortæller forældrene, bliver nysgerrigheden blot endnu større, fordi de ikke ligner hinanden.

Da parret i 2015 fik svaret på DNA-prøven, som viste, at Drew Wasilewski på ingen måde kunne være deres datters far, var de begge helt i chok. I november 2017 blev parret skilt, ifølge dem til dels på grund af 'den mareridtslignende situation'.

- Man begynder at stille spørgsmålstegn ved alt. Hvad sker der? Er det konen eller er det hospitalet? Man bliver fyldt op af alle mulige følelser. Man er forvirret. Det er ekstremt tærende på ens følelser. Man aner ikke, hvordan man skal håndtere det, siger Drew Wasileski.

Skal ikke ske for andre
Parret fra New Jersey bor nu hver for sig, men forsøger at bevare et venskabeligt forhold for deres børns skyld.

Drew Wasilewski fortæller til avisen, at han og ekskonen nu lægger sag an, fordi de ønsker at finde svar på datterens ophav, så de kan give hende et rigtigt svar, når hun spørger, hvorfor hun ser 'anderledes' ud.

- Jeg vil gerne have, at hun skal kende sin genetiske sundhedshistorik. Og så vil jeg ikke have, at det her skal ske for nogen andre, fordi det har været så svært. De sidste fire år har været et mareridt. Hvorfor har nogen fortjent dette, når de bare prøver at få et barn på egen hånd? spørger Drew Wasilewski.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+